A noua ediţie Street Delivery, de vineri până duminică, în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi

A noua ediţie a Street Delivery, un eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte care îşi propune recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate, se va desfăşura începând de vineri până duminică, în Bucureşti, dar şi în Timişoara şi Iaşi, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

671 afișări
Imaginea articolului A noua ediţie Street Delivery, de vineri până duminică, în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi

A noua ediţie a Street Delivery, de vineri până duminică, în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi (Imagine: Facebook)

Street Delivery este un eveniment liber, responsabil, fără garduri şi taxe, care se preocupă de urbanism, arte şi mobilitate. Astfel, publicul este provocat să îşi imagineze un oraş în care pietonii să aibă parte de străzi cel puţin la fel de mult ca maşinile. Un oraş în care oamenii au prioritate şi se bucură să trăiască.

Deocamdată, nu este cazul Bucureştiului (al şaselea oraş european ca număr de locuitori după Londra, Berlin, Madrid, Roma şi Paris) şi nici al altor oraşe din România. Ignorat de turişti şi declarat de Comisia Europeană printre cele mai poluate capitale europeene (cu toate că nu deţine industrie), Bucureştiul are un imens potenţial neexploatat. Street Delivery este o imagine în prototip a felului în care ar putea arăta un oraş în care pietonul să conteze.

În 2014, Street Delivery a ajuns la ediţia #9 în Bucureşti, ediţia #8 în Timişoara şi ediţia #2 în Iaşi. Printre noutăţile acestui an se numără extinderea Street Delivery Bucureşti în Piaţa George Enescu, care va găzdui insula Street Delivery Sports, dar şi deschiderea pentru public a peluzei Casei Universitarilor dinspre Arthur Verona.

Astfel, Street Delivery se va desfăşura pe strada Arthur Verona şi în Piaţa George Enescu din Bucureşti, pe strada Mărăşeşti din Timişoara şi pe strada Vasile Pogor din Iaşi.

Tema Street Delivery 2014, pe baza căreia s-a făcut o selecţie din cele peste 400 de proiecte înscrise, este "Societatea Mobilă", o îmbinare între societatea civilă şi ideea de mobilitate. Societatea civilă este formată din toţi acei cetăţeni care fac gesturi mici (precum a nu-şi arunca gunoiul în stradă, a-şi ajuta semenii) sau mari (a schimba mentalităţi, a organiza comunităţi pentru îndeplinirea unui scop comun).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici