A trăit O SUTĂ DE ANI în aceeaşi casă: Povestea femeii care a sărbătorit centenarul în LOCUINŢA în care S-A NĂSCUT

O femeie a trăit timp de o sută de ani în aceeaşi casă, în care s-a născut, pe care familia sa a deţinut-o din 1850.

10873 afișări
Imaginea articolului A trăit O SUTĂ DE ANI în aceeaşi casă: Povestea femeii care a sărbătorit centenarul în LOCUINŢA în care S-A NĂSCUT

A trăit O SUTĂ DE ANI în aceeaşi casă: Povestea femeii care a sărbătorit centenarul în LOCUINŢA în care S-A NĂSCUT (Imagine: Daily Mail)

Georgina Brown s-a născut cu câteva luni înainte ca tragedia Titanicului să aibă loc, informează Daily Mail. A apărut pe lume în ziua de 13 ianuarie 1912, iar naufragiul s-a petrecut pe 14 aprilie, cu câteva zeci de minute înainte de miezul nopţii.

Femeia îşi aminteşte cum a privit din dormitorul ei soldaţii care plecau la luptă, în Primul Război Mondial, după 30 de ani de la acel eveniment zărindu-l pe Winston Churchill trecând prin faţa casei sale pentru a se adresa trupelor înaintea iniţierii atacului cunoscut drept "Ziua Z", invazia Aliaţilor în Normandia (Al Doilea Război Mondial).

Casa ei din Hambledon, Hampshire, este evaluată la 650.000 de lire sterline, dar doamna Brown susţine că nu are niciun gând să o vândă: "M-am născut aici şi nu voi pleca niciodată. Am atât de multe amintiri frumoase în această casă. Satul în care locuiesc este perfect şi cunosc aproape toată lumea de aici", a mărturisit aceasta.

VEZI AICI IMAGINI CU FEMEIA CARE A LOCUIT TIMP DE O SUTĂ DE ANI ÎN ACEEAŞI CASĂ

Dormitorul doamnei Brown este acelaşi în care tatăl său, George Lott, s-a născut şi în care femeia a dat viaţă fiicelor sale Sylvia şi Pam, în vârstă de 72, respectiv 71 de ani.

După ce a părăsit şcoala la vârsta de 14 ani, femeia a lucrat în magazinul amplasat chiar lângă casa ei, ca bucătăreasă.

În 1938, la vârsta de 26 de ani, s-a căsătorit cu Jack Cleeve, bucătar al Forţelor Aeriene Britanice (RAF), fetele lor născându-se în anii 1939 şi 1940. În 1959, cei doi au divorţat, iar Georgina s-a recăsătorit cu Bert Brown, cu care a condus magazinul de lângă casa ei, până în 1982, când soţul său a murit. Femeia a închiriat magazinul după moartea soţului său.

"Nu pot să cred că am o sută de ani, nu simt că aş avea această vârstă. Totul a trecut foarte repede. Mă gândesc la aniversarea mea de anul acesta, când voi împlini 101 ani, şi pe care o voi sărbători în acelaşi loc", a declarat doamna Brown.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici