Actorul american Al Pacino, premiat pentru întreaga activitate de British Film Institute

Actorul american Al Pacino a fost premiat, joi, pentru întreaga activitate de British Film Institute (BFI) şi a devenit membru al prestigioasei organizaţii, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Londra şi a primit distincţia din partea preşedintelui BFI Greg Dyke.

328 afișări
Imaginea articolului Actorul american Al Pacino, premiat pentru întreaga activitate de British Film Institute

Actorul american Al Pacino, premiat pentru întreaga activitate de British Film Institute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Al Pacino, în vârstă de 74 de ani, s-a declarat "copleşit" de distincţia oferită, care, totodată, îi conferă titlul de membru al BFI, potrivit bbc.com.

"Oameni pe care i-am adorat au primit acest premiu. Sunt atât de recunoscător pentru acest lucru. Vă mulţumesc!", a spus Pacino, după ce a primit distincţia din partea preşedintelui BFI, Greg Dyke.

Distincţia a mai fost acordată, în trecut, unor nume mari ale cinematografiei, precum Orson Welles, Judi Dench, Ken Loach şi Richard Attenborough.

În 2013, distincţia a fost acordată actorului britanic Christopher Lee.

Premiul este acordat de Consiliul de Guvernatori al BFI şi este oferit pentru realizări extraordinare în domeniul cinematografiei şi al televiziunii. Până acum, premiul a fost acordat de 78 de ori, din 1983.

La ceremonia care a avut loc joi la Londra au participat, printre alţii, actorii Richard E Grant, Ian Holm, John Hurt şi Steven Berkoff, regizorii Terry Gilliam şi Terence Davies, dramaturgul David Hare şi producătoarea seriei cinematografice "James Bond" Barbara Broccoli.

Al Pacino, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 1993, pentru rolul din "Parfum de femeie", este celebru mai ales pentru rolurile din trilogia "Naşul / Godfather", "Scarface" şi "După-amiază de câine/ Dog Day Afternoon".

La înmânarea premiului, Greg Dyke l-a numit pe actorul american "un adevărat simbol". "Al Pacino este unul dintre cei mai mari actori ai lumii şi un regizor vizionar atât pentru scena de teatru, cât şi pentru marele ecran", a spus preşedintele BFI.

"Producţiile la care a participat l-au făcut una dintre cele mai celebre şi iubite figuri de pe marele ecran, ale cărui filme încântă publicul de pe întreg globul", a mai spus Dyke.

Două noi filme cu Al Pacino vor intra în curând pe ecrane, "Manglehorn", în regia lui David Gordon Green, şi "The Humbling", care a fost prezentat luna trecută la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

La începutul acestei luni, Al Pacino a lansat la Londra versiunea ecranizată a piesei lui Oscar Wilde, "Salome", pe care a regizat-o, acesta fiind al doilea său proiect ca regizor, după "În căutarea lui Richard", din 1996.

Starul american a fost de opt ori nominalizat la premiile Oscar şi a câştigat celebrul trofeu în 1993 pentru rolul din filmul "Parfum de femeie", de Martin Brest.

Al Pacino a apărut în ultimii ani în filme precum "Crime justificate" (2008), alături de Robert de Niro, în "Ocean's Thirteen - Acum sunt 13" (2007), "Doctorul «Moarte»/ You Don't Know Jack" (2010) şi "Phil Spector" (2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici