Actorul Billy Bob Thornton susţine că suferă de agorafobie

Billy Bob Thornton a dezvăluit într-un interviu recent că suferă de o formă moderată de agorafobie, o afecţiune de natură psihologică care îl face să se simtă vulnerabil de fiecare dată când se află în spaţii deschise, informează express.co.uk.

265 afișări
Imaginea articolului Actorul Billy Bob Thornton susţine că suferă de agorafobie

Billy Bob Thornton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american a spus că această tulburare a devenit tot mai acută în ultimii ani şi îl face să se simtă ca şi cum ar fi victima unei "vânători de vrăjitoare" de fiecare dată când iese din casă.

"Nu am fost mereu aşa. În ultimii ani am petrecut însă mai mult timp stând în casă. Acum mi-e mult mai frică de oameni. Nu îmi e frică de ei din punct de vedere fizic - e un sentiment care seamănă mai mult cu teama de acea reţea de socializare, e un lucru terifiant pentru mine. Realizez faptul că acest lucru sună ca şi cum aş spune că în mintea mea aud semnale transmise de pe Marte, dar în ultima perioadă am început să prefer să observ tot mai mult comportamentele oamenilor", a spus starul american într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan pentru postul CNN.

"În această perioadă există o lipsă a intimităţii. Trăim într-o societate mult mai cinică. Acesta este unul dintre motivele pentru care prefer să stau în casă. În anumite zile, când ies afară, parcă ar avea loc o vânătoare de vrăjitoare. Mă înspăimântă acest lucru şi din acest motiv rămân acasă", a adăugat Billy Bob Thornton.

Cu toate acestea, actorul recunoaşte că există un eveniment pentru care ar fi tentat să îşi părăsească reşedinţa: căsătoria actriţei Angelina Jolie - fosta lui soţie - cu logodnicul acesteia, Brad Pitt.

"Dacă aş fi invitat, m-aş duce (la nuntă, n.r.). Amândoi îmi sunt prieteni şi sunt oameni minunaţi. Însă, dacă nu m-aş duce la nunta lor, nu va fi pentru că eu m-aş simţi inconfortabil (asistând la căsătoria lui Jolie, n.r.), ci pentru că eu nu mai merg nicăieri de ceva vreme. Aş accepta să merg mai degrabă la o înmormântare decât la o nuntă. Pur şi simplu nu-mi mai place să ies din casă", a explicat actorul american.

Agorafobia este o tulburare definită prin teama patologică, obsesivă şi nemotivată de spaţiile largi şi de locurile deschise.

Actorii Angelina Jolie şi Billy Bob Thornton au fost căsătoriţi în perioada 2000 - 2003, iar Thornton a declarat în rânduri repetate că a rămas prieten cu fosta sa soţie.

La rândul ei, Angelina Jolie - care de mai mulţi ani are o relaţie cu actorul Brad Pitt - a semnat prefaţa volumului de memorii al lui Billy Bob Thornton, intitulat "The Billy Bob Tapes: A Cave Full of Ghosts", lansat recent de editura Harper Collins.

Billy Bob Thornton a devenit cunoscut publicului larg în special prin rolurile negative pe care le-a jucat. Astfel, el a interpretat personaje precum Karl Childers, un criminal cu probleme mintale, în "Tăişul" (1996), Ed Crane, un frizer laconic şi plictisit care dispune de o sumă de bani provenită din şantaj, în pelicula "Confesiunea unui anonim", şi rolul negativ din filmul "Turnul de control", în care a jucat alături de fosta sa soţie, Angelina Jolie. Thornton a câştigat, în 1997, un premiu Oscar pentru scenariul thrillerului "Tăişul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici