Actriţa Joan Rivers a ieşit de la terapie intensivă

Actriţa Joan Rivers, care a suferit un stop cardiorespirator săptămâna trecută, a fost mutată din secţia de terapie intesivă a spitalului din New York în care este internată într-un salon privat al aceleiaşi clinici, potrivit familiei acesteia.

561 afișări
Imaginea articolului Actriţa Joan Rivers a ieşit de la terapie intensivă

Actriţa Joan Rivers a ieşit de la terapie intensivă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joan Rivers, în vârstă de 81 de ani, este "cazată confortabil" într-un salon privat al Mount Sinai Hospital din New York, a anunţat fiica actriţei, Melissa Rivers.

Actriţa a fost conectată la aparatele de ventilaţie asistată după ce a suferit un stop cardiorespirator în timpul unei intervenţii la nivelul coardelor vocale, la clinica Yorkville Endoscopy din New York, pe 28 august.

"Mama a fost scoasă de la terapie intensivă şi mutată într-un salon privat", a anunţat Melissa Rivers, care a refuzat să ofere alte informaţii despre starea de sănătate a actriţei.

Presa americană relata la începutul acestei săptămâni ca Rivers se afla în comă indusă şi urma să fie trezită treptat. Potrivit contactmusic.com, procedura de scoatere din coma indusă urma să aibă loc marţi, iar medicii au început deja evaluarea stării creierului vedetei, pentru a vedea cât de afectat este de stopul cardiorespirator suferit.

"Există o îngrijorare reală legată de faptul că regiunea din creier care controlează funcţiile motorii ar putea să fie afectată, ceea ce înseamnă că (Joan Rivers, n.r.) va rămâne fie în stare vegetativă, fie într-un cărucior cu rotile", a declarat o sursă apropiată familiei pentru NY Daily News.

Familia actriţei ar putea lua în considerare deschiderea unui proces împotriva clinicii unde, pe 28 august, Rivers a fost supusă unei intervenţii în zona gâtului, în timpul căreia a încetat să respire, potrivit presei americane.

Joan Rivers, una dintre prezentatoarele emisiunii TV "Fashion Police", de pe postul E!, a părut într-o stare de spirit foarte bună cu o seară înainte de acea intervenţie chirurgicală şi a făcut mai multe glume, inclusiv unele despre moarte, în timpul unui show de comedie organizat la Laurie Beechman Theatre.

"Am 81 de ani - şi aş putea muri în orice moment. Aş putea să mă prăbuşesc chiar aici şi voi veţi putea să spuneţi: «Am fost acolo!»", a glumit artista americană.

Joan Rivers este considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei. A devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a "clicii lor".

În 1983 a obţinut una dintre cele mai râvnite poziţii din industrie, după ce gazda emisiunii "The Tonight Show" Johnny Carson a numit-o invitat special permanent.

Stilul său direct, acid şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar în ultmii ani a devenit o acidă critică de modă, cu ţinta asupra vedetelor de la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici