Afacerile cu plante merg în timp de pandemie. Raluca şi Bogdan au adus aerul exotic din Tailanda într-un showroom

  • Raluca şi Bogdan au deschis un showroom cu plante exotice
  • Plantele sunt originare din Asia de Sud Est, Papua Noua Guinee, Madagascar sau Singapore
  • Preţurile pornesc de la 120 de lei, până la 3500 de lei.
199 afișări
Imaginea articolului Afacerile cu plante merg în timp de pandemie. Raluca şi Bogdan au adus aerul exotic din Tailanda într-un showroom

Afacerile cu plante merg în timp de pandemie. Raluca şi Bogdan au adus aerul exotic din Tailanda într-un showroom

 
În ultimele luni ai simţit nevoia să fii mai aproape de natură? Nu eşti singurul. Multe persoane au adus natura la ei în casă. Raluca şi Bogdan Harabagiu locuiesc în Iaşi, au 35 de ani şi sunt proprietarii Thundra.  Ei călătoresc mult, iar  în fiecare an stau minim o lună în Tailanda. Anul acesta pandemia i-a prins acolo, au fost nevoiţi să stea 3 luni, dar au venit cu o idee nouă de afacere. Vor să ofere o experienţă exotică clienţilor şi au deschis un showroom cu plante originare din Asia de Sud Est, Papua Noua Guinee, Madagascar sau Singapore. Plantele exotice sunt rare şi greu pot fi găsite la noi în ţară. Preţurile pornesc de la 120 de lei, până la 3500 de lei.
”Avem banana lotus, face o floare frumoasă galbenă. Bananierul roşu, suntem singurii din România care îl comercializăm. Palmierul de Madagascar, îl ştim cu toţii din concedii.Colocasia care sunt în bazin.Xantosoma, avem diferite mărimi.  
 
În acest showroom te simţi exact ca în Tailanda. Plantele exotice au nevoie de o temperatură minimă de 18 grade şi de multă lumină să se poată dezvolta. Dacă vrei să cumperi o plantă va trebui să-ţi faci programare.
 
Iată ce spune Bodan Harabagiu, proprietar Thundra: ”Avem noroc, am găsit câţiva crescători, pasionaţi şi autorizaţi.  La un moment dat o să apelăm şi la crescătorii din Olanda. Anul acesta n-am avut parte de vacanţe şi e frumos să ajungi acasă să vezi plante din vacanţă”. 
 
 
Raluca îţi spune că afacerea lor a mers şi mai bine pe timp de pandemie.  Mulţi clienţi au optat pentru decoruri din plante stabilizate. Acestea rămân verzi 10 ani, nu au nevoie de soare sau apă. 
 
Raluca Harabagiu, proprietară Thundra: ” Plantele, în etapa de maximă dezvoltare, seva e înlocuită cu o substanţă bio degradabilă care se evaporă în timp. Tocmai ele arată perfect timp de 10 ani. Apoi se evaporă substanţa şi se usucă ca şi o plantă normală.Oamenii au simţit mai tare nevoia să se apropie de natură în aceste timpuri ciudate”.
 
 
 
 
 
Imagini
 
 
 
DETALII MAM
ID:113597
COD:20201016 PLANTE EXOTICE

 

TITLE: PLANTE EXOTICE,ILUSTRATIE PLANTE,PERSONAJ

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici