Agenţia pentru despărţiri - replică la agenţiile matrimoniale

Persoanele care nu reuşesc sau nu au curajul de a le spune în faţă partenerilor că vor să se despartă pot apela la o agenţie specializată, care face acest lucru contra cost, în Germania.

527 afișări
Imaginea articolului Agenţia pentru despărţiri - replică la agenţiile matrimoniale

Agenţia pentru despărţiri - replică la agenţiile matrimoniale (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Bat la uşă, mă prezint, spun că persoana care m-a mandatat nu vrea să continue acea relaţie amoroasă", rezumă munca sa Bernd Dressler, patronul agenţiei Rupture din Berlin.

"Este foarte simplu şi durează două minute. Totul are loc în pragul uşii", a adăugat acesta.

Bernd Dressler, în vârstă de 50 de ani, nu este genul de persoană care scoate o cutie de şerveţele pentru a consola partenerul care tocmai a aflat că a fost abandonat. Lacrimile, protestele sau chiar scenele de isterie nu sunt pentru el.

"Eu sunt doar un mesager. Nu eu pun capăt relaţiilor amoroase. Cel care le pune capăt este cel care semnează contractul cu mine", a adăugat Bernd Dressler.

De peste trei ani, acest întreprinzător care lucra în trecut în domeniul asigurărilor propune aceste servicii profesioniste şi pe internet, pe site-ul www.trennungsagentur.com. "Agenţiile matrimoniale există de câteva decenii. Eu fac acelaşi lucru, însă în domeniul despărţirilor", a explicat acesta.

El a preluat această idee din Statele Unite ale Americii şi nu acceptă decât plata în sistem anticipat, iar fiecare client trebuie să semneze un contract care se întinde pe patru pagini.

"Pot astfel să demonstrez persoanei în cauză că nu este vorba de o glumă", spune el. Îndrăgostitul care nu mai este îndrăgostit trebuie să avanseze "trei sau patru motive" pentru ca Bernd Dressler să poată să elaboreze o argumentaţie.

Ruptura poate fi anunţată în patru stiluri, cu nume poetice şi cu tarife diferite:

- Prin pachetul "Să rămânem prieteni" (29,95 euro) vestea proastă este anunţată sec, prin telefon

- Prin pachetul "Lasă-mă în pace!" (29,95 euro) se pune accentul pe faptul că persoana care a luat decizia de se despărţi "nu vrea să mai audă vreodată" de persoana de care se desparte

- Prin sistemul "Despărţirea în scris" (39,95 euro) se trimite o scrisoare de despărţire

- Pachetul de servicii "Despărţirea anunţată personal" (64,95 euro) constă în trimiterea lui Bernd Dressler în persoană la faţa locului pentru a anunţa cu voce tare încheierea relaţiei. Tonul pe care este făcut acest anunţ va fi ferm sau compătimitor, în funcţie de indicaţiile primite

În Germania, ţara în care se înregistrează 57 de divorţuri la 100 de căsătorii (comparativ cu 54% în Franţa şi 71% în Belgia), "piaţa despărţirilor" este atât de înfloritoare, încât, anul acesta, va fi organizat primul Salon naţional al divorţurilor, la Düsseldorf.

Avocaţi specializaţi în divorţuri, consilieri financiari, dar şi diverşi specialişti angajaţi ai site-urilor destinate întâlnirilor online se vor reuni de această dată pentru a discuta pe tema despărţirilor cuplurilor.

Întrebat dacă are remuşcări, Bernd Dressler spune că nu este animat de astfel de sentimente, deoarece "treaba murdară" nu este făcută de el: "Vecina mea de la serviciu este executor judecătoresc. Când ea trebuie să evacueze diverşi oameni din casele lor sau chiar să le confişte mobilierul, este o intervenţie mult mai dificilă".

Doamnele reprezintă cel mai mare procent din totalul clienţilor lui Bernd Dressler. Sau domnişoarele, deoarece clientela este mai degrabă tânără, având între 18 şi 35 de ani.

"Pentru mine, ar fi de neimaginat să angajez pe cineva care să anunţe în locul meu că vreau să mă despart", recunoaşte Bernd Dressler. "Însă eu fac parte din altă generaţie. Cred că tinerii din ziua de azi nu se simt responsabili", a adăugat el.

"Trăim într-o societate «iau, arunc». Bem o sticlă de cola, o aruncăm! Nu-mi mai convine partenerul, îmi caut un altul!", explică acesta.

Bernd Dressler s-a gândit la tot. Îndrăgostiţii care nu îndrăznesc să îşi ceară scuze pentru o anumită acţiune sau pentru anumite cuvinte pe care le regretă pot să acceseze site-ul "verzeih-mir24.de" (iartă-mă.24.de). Bern Dressler se oferă să meargă să îi ceară iertare partenerului, în locul solicitantului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici