Video Ambasadorii cântă pentru pace - o iniţiativă românească la ONU - FOTO şi VIDEO

Un album cu melodii interpretate de ambasadori din cinci ţări ale lumii a fost lansat marţi seară la sediul Naţiunilor Unite din New York, proiectul fiind dedicat promovării păcii în lume şi având-o ca iniţiatoare şi solistă pe Simona Miculescu, reprezentantul permanent al României la ONU.

973 afișări

"Heal The World", "Paix Sur La Terre" şi "What a Wonderful World" sunt doar câteva din piesele incluse pe CD-ul "Ambassadors Sing for Peace", avându-i ca intepreţi solişti pe şefii Misiunilor diplomatice din România, Canada, Costa Rica, Nauru şi Cap Verde, a cărui lansare a avut loc marţi seară, sub egida Frienship Ambassadors Foundation (Fundatţa Ambasadorii Prieteniei).

Patru din cei cinci ambasadori-cântăreţi, în frunte cu reprezentanta României, au fost prezenţi la lansare şi au interpretat câteva melodii din album în faţa publicului prezent la lansare.

Alături de Simona Miculescu, la eveiment au participat şi Antonio Lima, ambasadorul Republicii Capului Verde, Guillermo Rishchynski, ambasadorul Canadei, şi Eduardo Ulibarri, ambasadorul Republicii Costa Rica, la rândul lor interpreţi ai unor piese de pe acest CD. Cel de-al cincilea interpret - Marlene Moses, ambasadoarea din Nauru - nu a participat la eveniment, fiind chemată în ţara ei.

Proiectul muzical, realizat pe durata mai multor săptămâni de înregistrări şi cu sprijinul unui director muzical profesionist - Gary Fry, a pornit de la iniţiativa Simonei Miculescu, care şi-a mărturisit public pasiunea pentru muzică şi a devenit cu această ocazie unul dintre cei mai populari ambasadori la ONU.

"Sunt mândră să spun că această idee românească a prins contur şi este un exerciţiu de diplomaţie publică fără precedent", a declarat Simona Miculescu, ambasadorul României. "Eu am vrut să fiu artistă şi cântăreaţă în tinereţe, dar mi-am găsit o altă cale. Lucrând în Irak şi trebuind să-mi găsesc un scut mental ca să rezist mediului acela alienant, m-am surprins întorcându-mă la muzică, după 24 de ani de tăcere. Am avut o trupă în campusul unde locuiam şi munceam şi mi-am jurat să nu mai renunţ niciodată la prima mea iubire. Când am venit la ONU, am început să caut ambasadori ca să fac un proiect - mă gândeam mai întâi la o trupă, apoi mi-am zis ce-ar fi să facem un CD. Nu-mi vine să cred că am reuşit, sunt atât de fericită", a mai spus Simona Miculescu.

Ea a adăugat că veniturile realizate din vânzări vor fi donate pentru scopuri caritabile pentru copii şi tineret.

Aproximativ 200 de membri ai corpului diplomatic de la Nanţiunile Unite au fost prezenţi la lansare, sala auditoriului Dag Hammarskjöld din clădirea ONU devenind neîncăpătoare, mulţi din cei prezenţi fiind entuziasmaţi.

"Nu am cuvinte să descriu cât sunt de impresionat, n-am ştiut că există atât talent printre colegii mei. Şi nu e vorba doar de talent, ei cântă despre pace, despre o lume mai bună, despre speranţă. Acesta este un mesaj pe care toţi trebuie să-l promovăm. Mă bucur nespus că Simona Miculecu promovează acest mesaj prin muzică", a declarat ambasadorul Republicii Sri Lanka, Palitha Kohona.

Lansarea albumului chiar în ajunul zilei de 11 septembrie nu a fost întâmplătoare. "În acastă zi comemorativă noi am căutat să transmitem un mesaj de pace într-o formă artistică", a declarat Patrick Schiarratta, directorul executiv al Fundaţiei Ambasadorii Prieteniei, care a produs CD-ul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici