Ana Ularu joacă în cel mai recent film al regizoarei premiate cu Oscar Susanne Bier

Ana Ularu filmează zilele acestea la Praga, pe platourile celei mai recente pelicule semnate de regizoarea daneză Susanne Bier, câştigătoarea de anul trecut a premiului Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină ("In a Better World"), informează managementul actriţei.

369 afișări
Imaginea articolului Ana Ularu joacă în cel mai recent film al regizoarei premiate cu Oscar Susanne Bier

Ana Ularu joacă în cel mai recent film al regizoarei premiate cu Oscar Susanne Bier (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Ana Ularu, în vârstă de 26 de ani, joacă alături de Bradley Cooper ("Marea mahmureală/ The Hangover", 2009, "Echipa de şoc/ The A-Team", 2010, "Spărgătorii de nunţi/ Wedding Crashers", 2005) şi Jennifer Lawrence ("Jocurile foamei/ The Hunger Games", 2012, "Mâinile tatălui meu/ Winter's Bone", 2010), interpreţii rolurilor principale. În film mai joacă Toby Jones, Rhys Ifans, Sam Reid şi Kim Bodnia.

Ularu a primit, anul acesta, trofeul Shooting Stars la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, dar şi premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal ("Periferic").

Filmul lui Susanne Bier "Serena" este o dramă plasată în timpul crizei economice interbelice, în statul american Carolina de Nord.

Lungmetrajul "Serena" va fi lansat în cinematografe în 2013.

În film, Ana Ularu o interpretează pe Rachel Hermann, mama copilului lui George Pemberton (Bradley Cooper) şi femeia care credea că îi va fi aleasă, dar ajunge să fie ilegitimă şi ameninţată.

"E un rol cu foarte multă emoţie, un personaj care îşi descoperă puterea şi determinarea prin intermediul instinctului de supravieţuire, unul din eroii subtili ai literaturii", spune Ana. "Şi e o plăcere să construiesc raportul de puteri şi traiectoria lui Rachel, mai ales fiind antagonista Serenei (Jennifer Lawrence), alături de o regizoare pe care o ador", povesteşte actriţa.

În plină perioadă de producţie, "Serena" spune povestea lui George Pemberton (Bradley Cooper) şi a soţiei sale, Serena Pemberton (Jennifer Lawrence), ce călătoresc din Boston în munţii din Carolina de Nord, unde întemeiază un imperiu al cherestelei, în anul 1929. Serena se dovedeşte rapid a fi egală oricărui bărbat: supraveghează echipele de lucru, vânează şerpi cu clopoţei şi chiar salvează viaţa unui om în sălbăticie. Împreună, cei doi îşi guvernează domeniul precum un rege şi o regină, ucigând sau supunând pe oricine se pune în calea ambiţiilor lor. Dar, atunci când Serena află că nu poate avea un copil, pleacă să o ucidă pe Rachel Hermann (Ana Ularu), iubita şi mama copilului lui George înainte de căsătoria lor. Şi, când începe să suspecteze că George îşi protejează familia nelegitimă, mariajul intens şi pasional al familiei Pemberton se fisurează, pe măsură ce povestea se îndreaptă spre deznodământul răvăşitor.

Scenariul filmului este o adaptare a romanului omonim scris de poetul şi romancierul american Ron Rash, inclus pe lista nominalizaţilor la premiul PEN/Faulkner din 2009. Adaptarea este semnată de scenaristul Christopher Kyle ("Alexander", 2004). "Spectatorii sunt atraşi de poveşti măreţe cu personaje autentice. Iar cu o distribuţie atât de spectaculoasă şi un regizor de talia Susannei Bier, suntem încrezători că publicul va aprecia filmul «Serena» ca fiind fascinant", mărturiseşte Ben Cosgrove, unul dintre coproducătorii filmului.

Filmul "Serena" este o coproducţie 2929 Productions, o companie din Los Angeles care a produs şi finanţat filme ca "Noapte bună şi noroc/ Good Night, And Good Luck", al lui George Clooney, care a primit şase nominalizări la premiile Oscar, "Panică la Hollywood/ What Just Happened", cu Robert De Niro, "Departe de câmpia în flăcări/ The Burning Plain", cu Charlize Theron şi Kim Basinger. Chockstone Pictures şi Studio Canal - una dintre cele mai mari companii europene de coproducţie, distribuţie şi vânzare de filme - sunt, de asemenea, coproducători.

Actriţa Ana Ularu, în vârstă de 26 de ani, a avut unul din rolurile principale în filmul "Italiencele" (2004), de Napoleon Helmis. Actriţa a mai jucat în scurtmetrajul "Turkey Girl", de Cristian Mungiu, din filmul colectiv "Obiecte pierdute/ Lost and Found", în "Hârtia va fi albastră", de Radu Muntean, dar şi în "Tinereţe fără tinereţe", al lui Francis Ford Coppola. Totodată, anul trecut, ea a primit trofeul Boccalino - premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din "Periferic", de Bogdan George Apetri. Anul acesta, Ana Ularu a fost membru al juriului Festivalului DaKINO, desfăşurat în noiembrie în Capitală.

Susanne Bier a regizat 11 lungmetraje, majoritatea producţii daneze. Cu drama "Într-o lume mai bună/ In a Better World" (2010), Bier a câştigat premiul Oscar şi premiul Academiei de Film Europene. "Things We Lost in the Fire" (2007), cu Halle Berry, Benicio del Toro şi David Duchovny în roluri principale, o dramă despre o femeie care trebuie să treacă peste moartea soţului ei ajutată de cel mai bun prieten al acestuia, un fost dependent de droguri, a fost singurul lungmetraj al lui Bier realizat în Statele Unite. "All You Need is Love", al 12-lea lungmetraj semnat de Susanne Bier, cu Pierce Brosnan în rolul principal, este în postproducţie şi va intra în cinematografe în august 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici