Anthony Horowitz va scrie un roman din seria "James Bond"

Scriitorul englez Anthony Horowitz va scrie un roman avându-l ca protagonist pe faimosul agent 007 James Bond, creat de Ian Fleming, iar cartea va fi publicată în toamna anului viitor.

108 afișări
Imaginea articolului Anthony Horowitz va scrie un roman din seria "James Bond"

Anthony Horowitz va scrie un roman din seria "James Bond"

Anthony Horowitz, autorul seriei de romane de mare succes cu spionul adolescent Alex Rider, a fost invitat de reprezentanţii scriitorul Ian Fleming să scrie următorul roman al seriei "James Bond". Proiectul este cunoscut deocamdată sub numele "Project One", iar acţiunea va fi plasată în perioada anilor 1950 şi va conţine materiale create de Fleming care nu au mai fost publicate până acum, informează bbc.com.

Horowitz a declarat că Ian Fleming a avut o "influenţă profundă" asupra vieţii sale. "Asta e o carte pe care trebuia să o scriu", a spus Anthony Horowitz.

Noul volum cu James Bond va fi lansat pe 8 septembrie 2015.

Materialul de la care va porni noul roman este un sinopsis, intitulat "Murder on Wheels", pentru un episod nefilmat al unui serial TV cu spionul britanic, în care James Bond este implicat în lumea curselor automobilistice din anii 1950.

"Cum puteam să refuz să scriu un roman cu James Bond? Este o provocare uriaşă, dar având material original, nepublicat creat de Fleming a fost o adevărată inspiraţie", a spus Anthony Horowitz.

Acţiunea din "Murder on Wheels" are loc la Nurburgring în Germania, iar James Bond trebuie să împiedice un plan al ruşilor de a provoca un accident al legendarului pilot de curse Stirling Moss.

Sinopsisul scris de Fleming îl avea pe Moss apărând ca personaj în episodul serialului, alături de M, şefa agentului 007 şi secretara Miss Moneypenny.

Anthony Horowitz, care în 2011 a publicat romanul "The House of Silk", reînviind personajul Sherlock Holmes, este cel mai recent invitat dintre mai mulţi scriitori celebri care au continuat seria poveştilor cu James Bond.

Sebastian Faulks, Jeffery Deaver şi William Boyd au scris, de asemenea, romane "oficiale" avându-l ca protagonist James Bond, în timp ce Charlie Higson a publicat o serie de cărţi despre aventurile din adolescenţa agentului 007.

În 2011, când se afla într-o campanie de promovare a romanului cu Sherlock Holmes, "The House of Silk", Horowitz a declarat pentru bbc.com că ar fi pregătit să scrie despre James Bond.

"Nu mă pot gândi la alt personaj literar, exceptându-l poate pe James Bond, care să mă tenteze", a spus scriitorul atunci referindu-se la detectivul Holmes, personaj pe care îl va readuce în atenţia publicului anul acesta, la publicarea celui de-al doilea roman al său cu Sherlock Holmes, "Moriarty".

"Suntem foarte încântaţi că Anthony a acceptat provocarea Bond. Cunoştinţele şi entuziasmul pe care le are legat de acest personaj fac din el o propunere extrem de interesantă", a declarat Lucy, nepoata lui Ian Fleming.

"Project One" va fi publicat de editura Orion în Marea Britanie, iar drepturile la nivel mondial vor fi deţinute de HarperCollins.

Născut pe 5 aprilie 1955, Anthony Horowitz este un scriitor şi scenarist britanic, specializat mai ales în mister şi suspans. Printre operele sale pentru copii şi adolescenţi se numără seria de romane "The Diamond Brothers", seria "Alex Rider", cu un spion adolescent, şi seria "Puterea celor Cinci/ The Power of Five".

În 2011, acesta a publicat un roman avându-l ca protagonist pe detectivul celebru Sherlock Holmes, "The House of Silk". De asemenea, a scris scenarii de televiziune pentru seriale ca "Hercule Poiro/ Agatha Christie's Poirot" şi "Crimele din Midsomer/ Midsomer Murders".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici