Antonio Tajani, propunere altruistă pentru europarlamentari după incendiul de la Catedrala Notre-Dame: Ca european, inima mi-e frântă

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, le-a propus europarlamentarilor să îşi doneze salariul primit pentru ziua de marţi pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris, care a fost devastată de un incendiu izbucnit luni seară, potrivit Reuters.

263 afișări
Imaginea articolului Antonio Tajani, propunere altruistă pentru europarlamentari după incendiul de la Catedrala Notre-Dame: Ca european, inima mi-e frântă

Antonio Tajani le-a propus europarlamentarilor să-şi doneze salariul de marţi pentru Notre-Dame

Distrugerile suferite de Catedrala Notre-Dame sunt o lovitură pentru Europa şi aceasta va contribui la restaurarea monumentului, au declarat liderii Uniunii Europene, marţi, într-o dezbatere organizată la Parlamentul European din Strasbourg.

"Europa a fost rănită. Franţa a fost rănită. Parisul a fost rănit", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, celor prezenţi, promiţând "solidaritate" din partea Uniunii Europene.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a subliniat faptul că oraşul său natal Gdansk, din Polonia, a fost ras de pe faţa pământului în cel de-Al Doilea Război Mondial, dar a fost apoi reconstruit.

"Vă veţi reconstrui catedrala. Din Strasbourg, capitala franceză a Uniunii Europene, le cer celor 28 de state membre să ia parte la această sarcină. Ştiu că Franţa se descurcă singură, dar aici nu este vorba numai despre ajutor material. Incendiul de la Catedrala Notre-Dame ne-a făcut conştienţi de faptul că suntem legaţi prin lucruri mai importante şi profunde decât tratatele", a mai spus acesta.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, le-a cerut celor 751 de europarlamentari să îşi doneze salariul pentru ziua de marţi. "Ca fost rezident al Parisului, ca italian, ca european, inima mi-e frântă de ce s-a întâmplat ieri la Paris", a completat acesta.

Incendiul produs luni seară la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident, neexistând probe că ar fi fost provocat intenţionat, a declarat, marţi, procurorul oraşului Paris, Remy Heitz, care a adăugat că 50 de oameni lucrează la o anchetă "lungă" şi "complexă" privind cauzele dezastrului.

Brigada de pompieri din Paris a anunţat, marţi, că incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins, după nouă ore. Incendiul a izbucnit luni, la 18.50 (ora locală) şi 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor.

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că a fost salvată în întregime structura edificiului.

De asemenea, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici