Apariţie rară: Acest animal nu a mai fost fotografiat de peste 100 de ani | FOTO

Un grup de biologişti a fotografiat o apariţie rară a unei pume negre, în timp ce „frumoasa pisică” se plimba prin Kenya. Acest animal nu a mai fost fotografiat din 1909, spune Nick Pilfold, un om de ştiinţă specializat în conservarea globală, pentru CNN.

6265 afișări
Imaginea articolului Apariţie rară: Acest animal nu a mai fost fotografiat de peste 100 de ani | FOTO

Apariţie rară: Acest animal nu a mai fost fotografiat de 100 de ani | FOTO

Pilfold spune că au capturat imaginile după luni de urmărit şi aşteptat. Echipa sa de biologişti a echipat o zonă din Laikipia cu camere video, în urma unor zvonuri despre apariţia animalului. 

„Am intensificat supravegherea video în zona unde se zvonea că şi-a făcut apariţia, iar peste câteva luni am fost recompensaţi cu nişte apariţii inedite”, spune Pilfold. 

Blana femelei este „neagră ca smoala” din cauza unei mutaţii genetice care produce prea mult pigment, susţine cercetătorul. Aceasta mutaţie este opusul afecţiunii numite „albinism” şi chiar dacă blana pumei arată neagră în timpul zilei, pe timpul nopţii se pot vedea urme de roz cu ajutorul razelor infraroşii. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici