Artistul britanic Tricky concertează, vineri, la Control Day Out

Nonconformistul artist britanic Tricky, aflat în turneul de promovare a celui mai recent album, "False Idols", va concerta, vineri, la cea de-a treia ediţie Control Day Out, care va avea loc la Verde Stop Arena din Capitală.

143 afișări
Imaginea articolului Artistul britanic Tricky concertează, vineri, la Control Day Out

Artistul britanic Tricky concertează, vineri, la Control Day Out (Imagine: George Popescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Alături de Tricky, pe scenă vor urca artişti de succes din istoria live a clubului Control, precum Chinawoman, When Saints Go Machine, Alexandrina şi Fine, it's Pink, se arată pe site-ul clubului.

Biletele pentru evenimentul de vineri au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim, la Control Club, dar şi online, pe www.easytickets.ro. Accesul persoanelor sub 18 ani nu va fi permis la eveniment.

Tricky, pe numele său adevărat Adrian Thaws, s-a făcut remarcat în 1991, prin colaborarea cu Massive Attack la albumul de debut "Blue Lines". În 1995, artistul a lansat primul album solo, "Maxinquaye", un melanj de rap şoptit, cu vocea Martinei Topley-Bird, beat-uri hip-hop şi sample-uri bine alese. Discul, nominalizat la Mercury Prize şi votat "albumul anului" de NME, a devenit un punct de referinţă în cultura muzicală a anilor '90, propulsându-l pe Tricky la rang de vedetă.

Au urmat alte nouă albume de studio, prin care Tricky a făcut eforturi să se distanţeze de "Maxinquaye" şi imaginea pe care i-a conferit-o presa, de la "Pre-Millenium Tension" (1996), un disc cu un sound dark şi claustrofobic, la "Knowle West Boy" (2008), în care artistul cu rădăcini jamaicane şi ghaneze face dovada etichetei "brown punk" pe care însuşi a folosit-o pentru a se descrie.

Noul album, "False Idols" (2013), înglobează colaborări cu Francesca Belmonte, Fifi Rong, Nneka şi Peter Silberman (The Antlers).

Chinawoman revine la Bucureşti în plin turneu de promovare a noului album, "Let's Part in Style", lansat în luna februarie a acestui an. Este al treilea album de studio al artistei canadiene cu origini ruse, care nu dezminte comparaţiile cu Nico, Leonard Cohen, Alla Pugacheva şi Tanita Tikaram. Acelaşi sound familar, post-punk minimalist, europop şi acelaşi timbru vocal inconfundabil, însă Chinawoman reuşeşte să surprindă din nou prin temele alese şi nota tragi-comică din piesele sale.

Formată în 2007, formaţia When Saints Go Machine a atras atenţia criticilor muzicali abia în 2011, odată cu lansarea albumului de debut, "Konkylie", la casa de discuri scandinavă !K7. În spatele titulaturii criptice se ascund patru artişti din Copenhaga şi un mix complicat de influenţe: dance, post-punk, experimental electronică, dar şi o doză de pop autentic.

Născută în Chişinău, Republica Moldova, într-o familie de artişti, Alexandrina Hristov a început să cânte la pian şi să compună încă de la vârsta de 8 ani. A urmat Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi, în toată activitatea ei ulterioară, muzica şi pictura au rămas strâns legate. Odată cu apariţia în filmul lui Paul Cuzuioc "Trois femmes de Moldavie", Alexandrina a atras atenţia publicului românesc, mutându-se în Bucureşti în 2007, unde şi-a început activitatea concertistică. Primul album, "Om de lut", apărut în 2009 şi conţinând hituri, precum "Printre Flori", "Noi doi", "Roule le taxi", a fost bine primit atât de publicul larg, cât şi de media. Deschiderea către genuri muzicale diverse a făcut ca piesele Alexandrinei să fie remixate de artişti de pe scena electronică locală, precum Silent Strike, Matze, Dan Handrabur şi Secuem. Aşteptat de fani timp de aproape cinci ani, noul material discografic, "Flori de Spin", este un punct de cotitură în muzica Alexandrinei. Fiind un album produs 100% de ea, compoziţiilor şi versurilor proprii li se adaugă orchestraţia originală, updatată la sonorităţile contemporane. Pe lângă cele patru single-uri apărute deja: "Oraşul Umbre", "Pijamale reci", "Flori de spin" şi "Spre sud", albumul conţine atât piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum "Avionul de aur", "Te simt", "Cea mai frumoasă parte din lume", cât şi piese noi.

Ieşenii de la Fine, it's Pink şi-au început călătoria muzicală la începutul anului 2013. Primele live-uri au fost sesiuni de coveruri ce împleteau muzica lor preferată cu căutarea unui sound propriu. Puternic influenţaţi de Sigur Ros, Pink Floyd, Alt J şi Radiohead, sound-ul Fine, it's Pink a început să prindă culoare, concretizându-se într-un melanj care împleteşte natural tonalităţile post-rock, trip-hop şi electronic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici