Bărbaţii atrăgători au degete inelare lungi

Cu cât degetul inelar al unui bărbat este mai lung în raport cu degetul arătător, cu atât el are mai multe şanse să placă femeilor, potrivit unui studiu publicat miercuri, care subliniază legăturile complexe dintre expunerea embrionului la acţiunea hormonilor masculini şi anumite trăsături fizice.

274 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii atrăgători au degete inelare lungi

Bărbaţii atrăgători au degete inelare lungi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit AFP, câteva studii anterioare au arătat deja că diferenţa dintre lungimea degetului arătător şi cea a degetului inelar la un bărbat, mai ales la mâna dreaptă, reprezintă un indicator fiabil al dozei de testosteron la care embrionul a fost expus în timpul sarcinii.

Astfel, omul de Neanderthal, dispărut în urmă cu circa 28.000 de ani, ar fi fost un "mare crai", care avea numeroase partenere sexuale, potrivit unui studiu publicat în 2010. Savanţii au ajuns la această concluzie comparând lungimea degetului arătător la omul modern, omul de Neanderthal şi străvechii hominizi.

În noul studiu, publicat în Journal Biological Sciences, editat de British Royal Society, peste 80 de femei cu vârstele cuprinse între 18 şi 34 de ani au fost invitate să evalueze virilitatea şi atractivitatea unui eşantion de 49 de bărbaţi.

"Scopul era de a înţelege ceea ce îl face pe un bărbat să fie atractiv" şi dacă cel puţin o parte dintre aceste caracteristici "sunt parţial condiţionate de mediul în care se dezvoltă fetusul", a declarat Camille Ferdenzi, de la Universitatea din Geneva, care a coordonat acest studiu.

În timpul testelor vizuale, pe baza fotografiilor celor 49 de bărbaţi ce aveau vârste apropiate, rezultatele au fost concludente: "Cu cât degetul inelar era mai lung în raport cu arătătorul - semn al unei mai mari expuneri la testosteron -, cu atât chipul acelui bărbat era considerat mai atrăgător", a explicat coodonatoarea studiului.

"Am descoperit, totodată, că atractivitatea şi simetria chipului sunt puternic corelate", a adăugat Camille Ferdenzi.

Astfel de preferinţe ar fi putut, de-a lungul procesului de evoluţie a speciei umane, să le determine pe femei să îşi crească şansele de a se reproduce alegându-şi partenerii cel mai virili.

Totuşi, bărbaţii consideraţi cei mai atrăgători nu au fost neapărat "categorisiţi" ca fiind şi cei mai "masculini" de către femeile invitate la acest studiu.

De altfel, în timpul unor teste despre mirosul corporal şi timbrul vocal, bărbaţii preferaţi de către participante nu au corespuns celor care aveau inelarul cel mai lung.

În opinia cercetătoarei Camilla Ferdenzi, vocea şi mirosul corespund mai degrabă unor fluctuaţii ale nivelului de testosteron al bărbaţilor adulţi şi mai puţin unei expuneri la acest hormon în stadiul vieţii embrionare.

Dincolo de criteriile de atractivitate sexuală, raportul dintre lungimea inelarului şi a arătătorului s-ar putea dovedi un bun indicator pentru riscul de cancer la prostată, potrivit unui studiu publicat în decembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici