Bază SECRETĂ nazistă, descoperită de cercetători ruşi în zona arctică. Ce căuta Hitler în apropiere de Polul Nord - FOTO, VIDEO

O bază militară nazistă situată în insula Alexandra, aflată la 1.000 km de Polul Nord, a fost descoperită de către cercetători din Rusia, informează site-ul ziarului The Independent.

47057 afișări
Imaginea articolului Bază SECRETĂ nazistă, descoperită de cercetători ruşi în zona arctică. Ce căuta Hitler în apropiere de Polul Nord - FOTO, VIDEO

Bază SECRETĂ nazistă, descoperită de cercetători ruşi în regiunea arctică. Ce făcea Hitler în apropiere de Polul Nord

Baza militară a fost construită în anul 1942, la un an după ce Adolf Hitler a invadat Rusia.

Numele de cod al acesteia era “Schatzgraber” sau “Vănătorul de comori” şi era folosită în mod principal ca staţie meteorologică tactică.

Baza militară a fost abandonată de către cercetătorii nazişti după ce aceştia au fost infectaţi cu carne de urs polar şi au trebuit să fie salvaţi de un submarin german militar.

“Schatzgraber” a fost redescoperită 72 de ani mai târziu, o dată cu peste 500 de obiecte, printre care şi o serie de documente bine conservate.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, insula a avut o poziţie vitală datorită rapoartelor meteorologice, care erau esenţiale în plănuirea deplasării trupelor, submarinelor şi navelor.

Teritoriul Alexandra a fost unul disputat pentru o lungă perioadă de timp, iar în prezent acesta aparţine Rusiei.

Se presupune că statul rus are în plan, la rândul său, instalarea unei baze militare permanente pe insula Alexandra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici