Bill Cosby i-a plătit unei femei care l-a acuzat de viol 3,38 de milioane dolari

Bill Cosby i-a plătit unei femei care l-a acuzat de viol suma de 3,38 de milioane de dolari, parte a unei înţelegeri secrete, făcută publică în timpul audierilor din noul proces al actorului american, vizat de mai multe acuzaţii de abuz sexual, transmite AFP.

750 afișări
Imaginea articolului Bill Cosby i-a plătit unei femei care l-a acuzat de viol 3,38 de milioane dolari

Bill Cosby i-a plătit unei femei care l-a acuzat de viol 3,38 de milioane dolari

Cel de-al doilea proces al lui Bill Cosby a debutat luni, după ce primul s-a încheiat în iunie anul trecut, fără ca juraţii să ajungă la un verdict final, după şase zile de audieri şi 52 de ore de deliberări.

Actorul în vârstă de 80 de ani ar putea să îşi petreacă restul zilelor după gratii dacă va fi condamnat în urma acestui al doilea proces, în care este judecat pentru că a drogat-o şi a molestat-o sexual pe Andrea Constand, în vârstă de 44 de ani, în locuinţa lui din Philadelphia, în 2004.

Iniţial, cazul a fost subiectul unui proces civil care a avut loc în 2006, iar, luni, procurorul Kevin Steele a dezvăluit că actorul i-a plătit lui Constand suma de 3,38 de milioane de dolari ca parte a unei înţelegeri rămase secrete.

Potrivit unei mărturii a lui Cosby din 2005, actorul i-a dat lui Constand medicamente antihistaminice pentru că aceasta suferea de stres şi apoi au avut relaţii sexuale consimţite. În aceeaşi depoziţie, Cosby a recunoscut că a făcut rost de sedative cu scopul de a avea relaţii sexuale cu diverse femei.

Steele a mai spus, luni, că procuratura a abordat-o pe femeie pentru a încheia înţelegerea financiară, pentru a elimina din start o eventuală portretizare a lui Constand drept o persoană care încearcă să obţină nişte bani în mod fraudulos.

Steele a mai spus că este sigur că Bill Cosby va fi condamnat pentru cele trei capete de acuzare grave, în cazul molestării sexuale a Andrei Constand, în ianuarie 2004.

Luni, o femeie a fost reţinută după ce a protestat topless în sala de judecată din Norristown, o suburbie a oraşului Philadelphia. Pe torsul femeii, Nicolle Rochelle, în vârstă de 39 de ani, erau scrise textul "Cosby violatorul" şi numele femeilor care l-au acuzat de diverse forme de abuz sexual.

Rochelle este actriţă şi a jucat în câteva episoade din "The Cosby Show", la începutul anilor 1990. Femeia le-a spus reporterilor adunaţi în faţa sălii de judecată că starul nu s-a purtat niciodată urât cu ea.

În ultimii ani, aproximativ 60 de femei l-au acuzat pe Cosby, premiat cu Emmy, că este un prădător sexual în serie, care le-a drogat şi le-a violat, faptele având loc pe parcursul a patru decenii.

Totuşi, cele trei capete de acuzare în cazul Constand, care trăieşte în prezent în Canada, sunt singurele care îl vizează oficial pe Cosby.

Din echipa de avocaţi a lui Cosby face parte şi Tom Mesereau, cel care l-a ajutat pe Michael Jackson să fie achitat în cazul acuzaţiilor de pedofilie.

Acesta este primul proces de anvergură care are loc după apariţia mişcării #MeToo, care militează contra hărţuirii sexuale, iar experţii sunt de părere că aceasta va avea o influenţă foarte mare asupra juraţilor.

Unul dintre juraţi a spus, de altfel, înainte de a începe noul proces, că el ştie din start că actorul este vinovat.

Spre deosebire de primul proces, cinci femei care spun că au fost molestate sexual de Cosby vor depune mărturie. În timpul primului proces, doar o femeie a depus o astfel de mărturie.

Apărarea va aduce la bară un coleg de muncă a lui Constand, care va declara că aceasta a plănuit să îi însceneze violul lui Cosby, cu scopul de a obţine bani de la acesta.

Bill Cosby, celebru pentru personajul său supranumit "America's Dad" (Tatăl Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", a câştigat trei premii Emmy pentru rolul din serialul din anii 1960 "I Spy".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici