Câinii au un simţ al dreptăţii înnăscut. Ce se întâmplă când intră în contact cu oamenii

Cercetătorii credeau că simţul justiţiei a fost dobândit de câini de la oameni, însă teste recente realizate pe lupi sugerează că animalele au o reacţie puternică atunci când sunt tratate diferit faţă de rudele lor domesticite.

1053 afișări
Imaginea articolului Câinii au un simţ al dreptăţii înnăscut. Ce se întâmplă când intră în contact cu oamenii

Câinii au un simţ al dreptăţii înnăscut. Ce se întâmplă când intră în contact cu oamenii

În timpul testelor realizate pe câini şi lupi, animalele puteau refuza să participe prin apăsarea unui buton atunci când observau că alte animale primesc recompensă şi ei nu, informează Independent, potrivit Descoperă.

Lupii au avut o reticenţă mult mai mare atunci când au realizat că sunt trataţi nedrept.

Studiu publicat în Current Biology arată că simţul dreptăţii la câini nu a fost "un efect al domesticirii, ci a fost transmis de la strămoşii câinelui şi lupilor''.

Continuarea acestui articol o găsiţi pe www.descopera.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici