Cannes 2015: Scurtmetrajul "Share", de Pippa Bianco, premiul I al secţiunii Cinéfondation - VIDEO

Scurtmetrajul "Share", al tinerei regizoare americane Pippa Bianco, a câştigat premiul I al secţiunii Cinéfondation, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2015, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

232 afișări
Imaginea articolului Cannes 2015: Scurtmetrajul "Share", de Pippa Bianco, premiul I al secţiunii Cinéfondation  - VIDEO

Cannes 2015: Scurtmetrajul "Share", de Pippa Bianco, premiul I al secţiunii Cinéfondation (Captură video)

Secţiunea Cinéfondation este dedicată filmelor de şcoală şi a fost creată în 1998 de preşedintele Festivalului de la Cannes, Gilles Jacob.

Premiile ediţiei de anul acesta au fost anunţate vineri de preşedintele juriului Cinéfondation, regizorul Abderrahmane Sissako.

În competiţie au participat 18 filme, selectate din 593 de scurtmetraje propuse de 381 de şcoli de cinema din lumea întreagă.

Primul I a fost acordat scurtmetrajului "Share", regizat de Pippa Bianco, care studiază la "AFI’s Directing Workshop for Women", un program organizat în cadrul American Film Institute din SUA.

"Share" spune povestea unei fete de 15 ani care se întoarce la şcoală după ce cineva distribuie online o înregistrare video compromiţătoare cu aceasta.

Premiul al II-lea al secţiunii a fost atribuit scurtmetrajului "Locas Perdidas", regizat de Ignacio Juricic Merillán, student la Universidad de Chile.

Premiul al III-lea a fost atribuit, ex-aequo, peliculelor "The Return of Erkin", regizată de Maria Guskova (Rusia), şi "Victor XX", realizată de Ian Garrido López (Spania).

Premiile sunt însoţite de cecuri în valoare de 15.000 de euro (I), 11.250 de euro (II), respectiv 7.500 de euro (III).

Juriul care a desemnat filmele câştigătoare în secţiunea Cinéfondation a fost alcătuit din Abderrahmane Sissako (preşedinte), Cécile de France, Joana Hadjithomas, Daniel Olbrychski şi Rebecca Zlotowski.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a început pe 13 mai şi se încheie duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici