Video Cântăreaţa Angela Ciochină a murit la 60 de ani - VIDEO

Cântăreaţa de muzică uşoară Angela Ciochină a murit, marţi, la vârsta de 60 de ani, fiind găsită decedată în locuinţa ei din Colentina.

9514 afișări

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a fost solicitat, marţi, în jurul orei 11.40, la locuinţa artistei, medicii constatând când au ajuns decesul acesteia. Potrivit primelor estimări, cântăreaţa ar fi murit în urmă cu trei - patru ore. Apelul la 112 a fost făcut de menajera artistei.

Potrivit unor surse medicale, Angela Ciochină avea afecţiuni hepatice şi i se făcuse rău luni seară, dar nu a vrut să cheme atunci ambulanţa.

Angela Ciochină, născută pe 17 aprilie 1955, în comuna Urecheni, judeţul Neamţ, a absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti în 1978, fiind colegă de generaţie cu regretata Mihaela Runceanu.

Imediat după terminarea facultăţii a fost angajată la Ansamblul "Doina" al Armatei. A întreprins turnee în ţară cu Ansamblul artistic al UTC (1975 - 1981) şi cu Ansamblul "Doina" al Armatei (1978 - 1981). De asemenea a concertat şi în străinătate în ţări precum Bulgaria, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Grecia şi Turcia.

A lansat câteva şlagăre de mare succes cum ar fi: "Eşti numai tu", "Odată cu cîntecul" (George Grigoriu), "Am vrut" (Dan Stoian), "Salcâmul de pe strada mea" (Cornel Fugaru), "Un copil" (Jolt Kerestely), "Marea mea" (Horia Moculescu).

După plecarea din ţară a Mihaelei Mihai, i-a fost încredinţată celebra piesă "Salcia", de Horia Moculescu.

Un mare succes al carierei sale a fost albumul "Drumuri paralele" (Electrecord, 1985) cu piese compuse de Victor Socaciu. S-a retras din muzică la sfârşitul anilor '80.

Angela Ciochină a fost şi o apreciată profesoară de canto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici