Carol Burnett, premiată pentru întreaga carieră de Sindicatul actorilor americani

Actriţa de comedie Carol Burnett va fi recompensată de Sindicatul actorilor americani (SAG) cu un premiu pentru întreaga carieră, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în luna ianuarie, a anunţat această asociaţie americană.

107 afișări
Imaginea articolului Carol Burnett, premiată pentru întreaga carieră de Sindicatul actorilor americani

Carol Burnett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vedeta americană, în vârstă de 82 de ani, este cel mai bine cunoscută graţie emisiunii sale de comedie "The Carol Burnett Show", care a fost difuzată din 1967 până în 1978 de postul de televiziune CBS.

Secvenţa în care Carol Burnett parodiază personajul Scarlett O'Hara din filmul "Pe aripile vântului", purtând o rochie făcută dintr-o perdea, este considerată unul dintre cele mai memorabile momente de comedie din istoria televiziunii americane.

"Carol Burnett este un veritabil generator de creaţie şi un geniu al comediei. Ea întruchipează generozitatea şi curajul pe care cei mai mari actori din lume le folosesc pentru a crea personaje memorabile care trec proba timpului", a declarat Ken Howard, preşedintele SAG-AFTRA.

Carol Burnett şi-a făcut debutul pe Broadway, în spectacolul "Once Upon a Mattress", în 1959, şi a jucat apoi în numeroase filme. A devenit extrem de populară graţie rolului Miss Hannigan din filmul realizat în 1982 după musicalul "Annie". În ultimii ani, actriţa americană a apărut în diverse producţii TV de mare succes, precum "Glee" şi "Hot in Cleveland".

Carol Burnett a câştigat numeroase premii Emmy şi Globuri de Aur şi a fost recompensată cu două dintre cele mai prestigioase distincţii din industria de divertisment americană - Kennedy Center Honor şi Mark Twain Prize for Humor.

Artista americană a fost premiată şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

Screen Actors Guild (SAG) şi American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA) au fuzionat în anul 2012 şi formează SAG-AFTRA, cel mai mare sindicat din industria de divertisment americană, care reprezintă interesele unui număr de peste 160.000 de actori, prezentatori TV, dansatori, muzicieni şi alţi artişti.

Gala organizată de acest sindicat, a cărei ediţie următoare va avea loc pe 30 ianuarie 2016, la Los Angeles, recompensează în fiecare an cele mai bune performanţe actoriceşti din anul anterior în domeniul producţiilor de film şi televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici