Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului "George Enescu", între 1 şi 25 septembrie 2011

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" va avea loc între 1 şi 25 septembrie 2011, în cadrul evenimentului urmând să concerteze şi London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris şi Wiener Philharmoniker, se arată pe site-ul www.festivalenescu.ro.

199 afișări
Imaginea articolului Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului "George Enescu", între 1 şi 25 septembrie 2011

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului "George Enescu", între 1 şi 25 septembrie 2011 (Imagine: Cosmin Deaconesccu/Mediafax Foto)

Site-ul pentru ediţia 2011 a Festivalului Enescu a fost lansat şi cuprinde informaţii legate de orchestrele şi artiştii invitaţi, program şi preţul biletelor.

Astfel, la următoarea ediţie, festivalul va cuprinde următoarele secţiuni:

În cadrul primei secţiuni, vor evolua la Bucureşti: Orchestre de Paris, alături de pianistul Dan Grigore, London Symphony Orchestra, sub bagheta lui Horia Andreescu, Filarmonica din Viena, Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma, Orchestra Simfonică a Teatrului Mariinsky, Staatskapelle Berlin, Royal Liverpool Philarmonic Orchestra, Orchestra Filarmonicii din Israel şi Orchestra Naţională a Franţei, alături de Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu", Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Tineret "George Enescu". Concertele din secţiunea Mari orchestre ale lumii vor avea loc la Sala Palatului.

Orchestra de cameră St. Martin in the Fields, Orchestra Barocă din Amsterdam, Orchestra Barocă din Veneţia, Orchestra de Cameră din Lausanne şi Kamerata Salzburg figurează de asemenea printre invitaţii acestei ediţii a Festivalului Enescu, în secţiunile Recitaluri şi concerte camerale şi Concertele de la miezul nopţii, ce vor avea loc la Ateneul Român.

Opera Naţională Bucureşti va prezenta spectacolele proprii după "Lohengrin", de Richard Wagner, în regia lui Ştefan Neagrău şi avându-l ca dirijor pe Cristian Mandeal, "Oedipe" de George Enescu, în regia lui Andrei Tăbăcaru Hogea, sub bagheta lui Tiberiu Soare, "Evgheni Oneghin" de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia lui Ion Caramitru, sub bagheta lui Iurie Florea, în timp ce pe scena Teatrului Naţional Bucureşti vor fi prezentate două spectacole de dans semnate de Thierry Malandain - "Magnifique", după muzica lui Ceaikovski, şi "Romeo şi Julieta", după simfonia dramatică omonimă a lui Hector Berlioz.

Printre orchestrele care vor mai evolua la Festivalul Enescu din 2011 se numără Ensemble Orchestral de Paris, care va concerta cu violoncelista Laura Buruiană, Orchestra de cameră din Berlin, Filarmonica Naţională a Ungariei, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, Filarmonica de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca, Orchestra Filarmonicii "Banatul" din Tmişoara şi Filarmonica de Stat "Moldova din Iaşi.

Preţul biletelor la concertele următoarei ediţii a Festivalului Enescu variază între 75 şi 40 de lei, pentru concertele marilor orchestre de la Sala Palatului. Totodată, vor fi puse în vânzare şi tichete de 75 şi respectiv 65 de lei pentru Recitaluri şi concerte camerale, Concertele de la miezul nopţii, Spectacole de operă şi balet, de 50 şi 40 de lei pentru concertele World Music şi de 10 şi 7 lei pentru concertele din seria Enescu şi contemporanii săi. Pentru accesul la concertele din secţiunea Muzica secolului XX, există o singură categorie de preţ de 7 lei.

Melomanii îşi vor putea procura şi abonamente, pe secţiuni, la preţuri de la 1.000 la 300 de lei (20 de concerte din seria Mari orchestre ale lumii), 650 şi 500 de lei (Recitaluri şi concerte camerale), 500 şi 350 de lei (Concertele de la miezul nopţii), 350 şi 300 de lei (World Music), 60 şi 40 de lei (Enescu şi contemporanii săi) şi 100 de lei (Muzica secolului XXI). De asemenea va exista o serie limitată de abonamente pentru elevi, studenţi şi pensionari, prin care aceştia vor avea acces la concertele din seria Mari orchestre ale lumii contra sumei de 250 de lei.

Pentru spectacolele organizate la Opera Naţională şi Teatrul Naţional Bucureşti, accesul se va face în baza biletelor emise special pentru aceste spectacole.

Abonamentele vor fi scoase la vânzare din data de 15 martie 2011, iar biletele individuale de pe 15 mai 2011.

Concursul Internaţional "George Enescu", care se desfăşoară la Bucureşti în paralel cu festivalul omonim, are o pagină web separată (concurs.festivalenescu.ro) ce cuprinde informaţii cu privire la probele de concurs, dar şi formularul de înscriere pentru cei interesaţi.

Festivalul "George Enescu" este coordonat de Artexim, societate din subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, sub direcţia lui Mihai Constantinescu, în timp ce preşedintele şi directorul artistic al evenimentului este Ioan Holender, care din 1992 şi până în vara acestui an a condus Opera din Viena. La organizarea festivalului îşi aduc aportul Primăria Municipiului Bucureşti, Institutul Cultural Român, Societarea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.

Festivalul "George Enescu", ce are loc o dată la doi ani, a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici