Cel mai mare diamant-brioletă, vândut cu preţul record de 11 milioane de dolari

Cel mai mare diamant-brioletă prezentat vreodată la licitaţie a fost vândut cu preţul record de 11 milioane de dolari unui colecţionar asiatic, la un eveniment organizat de casa Christie's marţi la Hong Kong.

185 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare diamant-brioletă, vândut cu preţul record de 11 milioane de dolari

Cel mai mare diamant-brioletă, vândut cu preţul record de 11 milioane de dolari

Această brioletă - o piatră preţioasă tăiată într-o formă tridimensională de pară cu faţete geometrice - are 75,36 carate şi este agăţată de un lanţ din diamante. Deşi nu a atins estimările de 12,5 milioane de dolari, nestemata a doborât precedentul record de preţ de 10,8 milioane de dolari, stabilit de o brioletă albastră din clasa "fancy deep" de 10,48 carate, vândută anul trecut de casa Sotheby's.

Diamantul, similar cu celebrul Koh-i-Noor încrustat în coroana reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, este considerat a fi unul extrem de rar.

Piatra preţioasă din care a fost confecţionată brioleta a ajuns la bijutierul american William Goldberg sub forma unui diamant brut de 160,5 carate, care a fost transformat într-un diamant-brioletă de 75,51 carate.

Potrivit Gemological Institute of America (GIA), acesta este cel mai mare diamant-brioletă din lume care a fost vândut la licitaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici