Cel mai scump câine din lume - 400.000 de euro

Un câine rasa mastif tibetan, numit Yangtze River Number Two, şi-ar putea adjudeca recordul mondial de "cel mai scump câine din lume", după ce o chinezoaică l-a achiziţionat pentru circa 400.000 de euro, informează site-ul Times Online.

1142 afișări
Imaginea articolului Cel mai scump câine din lume - 400.000 de euro

el mai scump câine din lume - 400.000 de euro (Imagine: www.timesonline.co.uk)

Câinele, în vârstă de un an şi jumatate şi înalt de 80 de centimetri, a ajuns la reşedinţa noii sale stăpâne asemeni unei vedete. Potrivit presei chineze locale, circa 30 de maşini au însoţit câinele de la aeroprotul din Xi'an, capitala provinciei Shaanxi, până la noua sa casă, unde a fost întâmpinat cu o petrecere extravagantă.

Suma pentru care a fost achiziţionat l-ar putea face pe Yangtze River Number Two cel mai scump câine din istorie. Anul acesta, o familie din Florida a cumpărat un labrador numit Lancelot pentru suma de 103.000 de euro.

În perioada dictaturii lui Mao Zedong, în China posesia unui câine era considerat un act burghez. În prezent, circa 150.000 de câini au fost înregistraţi numai în regiunea Shaghai.

Potrivit unor zvonuri vehiculate în rândul apropiaţilor noii posesoare a câinelui, acesta căuta de foarte mult timp un mastif tibetan şi a fost foarte mulţumită când l-a găsit pe Yangtze River Number Two.

"Aurul are un preţ, mastifii tibetani nu", a spus noua posesoare a câinelui, potrivit apropiaţilor săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici