Cel mai valoros biscuit din lume, salvat de pe Titanic: Cu cât a fost vândut la licitaţie - FOTO

Un biscuit care a "supravieţuit" scufundării Titanicului a fost vândut cu o sumă impresionantă la o licitaţie din Anglia, fiind catalogat drept cel mai valoros biscuit din lume.

439 afișări
Imaginea articolului Cel mai valoros biscuit din lume, salvat de pe Titanic: Cu cât a fost vândut la licitaţie - FOTO

Un biscuit care a supravieţuit scufundării Titanicului, a fost vândut cu 22.968 de dolari - FOTO

“Este cel mai scump biscuit din lume. Nu ştim de pe care barcă de salvare a venit, dar cert este că nu mai există un alt biscuit salvat de pe Titanic”, a declarat licitantul Andrew Aldridge.

Potrivit Daily Mail, biscuitul a fost produs de "Spillers and Bakers" şi purta denumirea de „Pilot”. Miraculos, a "supravieţuit" scufundării Titanicului în 1912, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 1.500 de persoane. 

Potrivit licitantului, biscuitul a fost parte dintr-un kit de produse alimentare depozitat într-una dintre bărcile de salvare.

Pasagerul James Fenwick, voluntar de pe nava de pasageri Carpathia, cea care le-a venit în ajutor supravieţuitorilor în derivă, a păstrat acest “suvenir” al dezastrului. Fenwick a învelit biscuitul într-o peliculă fotografică Kodak, pentru a-l conserva mai bine.

"Este incredibil că acest biscuit a supravieţuit unui astfel de eveniment dramatic", a mai spus Fenwick. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici