Cercetătorii vor studia modul în care bateriile maşinilor Tesla pot susţine reţeaua de energie şi alimentarea locuinţelor

  • Universitatea australiană din Queensland a declarat miercuri că va recruta proprietari de automobile Tesla din întreaga lume pentru a analiza dacă bateriile vehiculului ar putea susţine reţeaua de energie şi chiar alimentarea locuinţelor în viitor.
  • Pentru prima fază a studiului, pot aplica proprietarii de Tesla din Australia, Statele Unite, Canada, Norvegia, Suedia, Germania şi Marea Britanie.
  • Programul ar putea fi extins ulterior pentru a include şi alte companii producătoare de vehicule electrice.
3507 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii vor studia modul în care bateriile maşinilor Tesla pot susţine reţeaua de energie şi alimentarea locuinţelor

Cercetătorii vor studia modul în care bateriile maşinilor Tesla pot susţine reţeaua de energie şi alimentarea locuinţelor

Universitatea a încheiat un parteneriat cu platforma de analiză Teslascope pentru proiectul de cercetare, despre care a spus că va fi un studiu în premieră mondială care va verifica modul în care proprietarii de vehicule electrice (EV) conduc şi îşi încarcă în prezent vehiculele, potrivit Reuters.

Având în vedere numărul tot mai mare de vehicule electrice la nivel global, oamenii de ştiinţă caută să afle cum pot oferi bateriile şi alte servicii energetice mai puţin poluante, pe lângă faptul că ajută la reducerea emisiilor în industria transporturilor.

Cercetătorii de la UQ au declarat că majoritatea vehiculelor electrice sunt conduse doar o optime din autonomia zilnică de 400 km, ceea ce oferă oportunităţi de stocare a energiei şi de export de energie către reţea cu ajutorul încărcătoarelor V2G (vehicle-to-grid).
 
Studiul nu numai că va contribui la fundamentarea politicii privind vehiculele electrice la nivel internaţional, dar va evalua în mod important fezabilitatea utilizării vehiculelor electrice ca baterii pe roţi", a declarat pentru Reuters Jake Whitehead, cercetător la UQ.
 
Tehnologia V2G este o conexiune între EV şi reţeaua electrică prin care energia poate trece de la reţea la vehicul şi invers. Acest lucru ar putea permite proprietarilor de maşini să vândă energie către reţea, în timp ce companiile de utilităţi ar putea folosi maşinile electrice ca o soluţie de rezervă în perioadele de vârf de cerere.
 
Studiul, care îşi propune să recruteze iniţial 500 de proprietari de Tesla, va colecta date de utilizare prin intermediul interfeţei software a vehiculului şi, în schimb, utilizatorilor li se va oferi un abonament premium gratuit la Teslascope timp de un an.
 
Săptămâna trecută, Australia s-a angajat să aloce 132 de milioane de dolari pentru a accelera instalarea de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, dar nu a stabilit obiective pentru eliminarea treptată a maşinilor pe benzină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici