Chicago: 23 septembrie, declarată Ziua David Bowie

Cântăreţul britanic David Bowie va fi sărbătorit de municipalitatea din Chicago prin intermediul unei zile oficiale care îi este dedicată (David Bowie Day), ce va fi celebrată în acest an pe 23 septembrie, informează site-ul revistei New Musical Express.

125 afișări
Imaginea articolului Chicago: 23 septembrie, declarată Ziua David Bowie

Chicago: 23 septembrie, declarată Ziua David Bowie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tot pe 23 septembrie va fi vernisată la Chicago expoziţia retrospectivă "David Bowie Is...", la Muzeul de Artă Contemporană, iar primarul Rahm Emanuel a declarat acea zi drept sărbătoare oficială dedicată muzicianului britanic.

În decizia oficială a municipalităţii din Chicago, David Bowie este descris ca "o legendă globală de necontestat, cu un catalog muzical ce conţine 26 albume de studio aclamate de criticii de specialitate" şi a cărui "carieră remarcabilă de o jumătate de secol a clădit poduri peste culturi şi religii, transcedând şi întărind muzica, arta, moda, designul şi canoanele teatrale".

David Bowie va lansa un album Greatest Hits intitulat "Nothing Has Changed", în noiembrie, care va include însă şi o piesă nouă - "Sue (Or In A Season Of Crime)".

Piesa, înregistată la începutul anului, a fost produsă de Tony Visconti şi reprezintă singurul cântec nou de pe albumul "Nothing Has Changed", care începe cu primul single lansat de starul britanic, "Liza Jane", şi include piese apărute în deceniile următoare, inclusiv piese celebre precum "Ziggy Stardust" şi "Life On Mars?".

La începutul acestui an, un alt oraş american, Hoquiam, aflat în statul Washington, a declarat o zi oficială în onoarea trupei Nirvana.

David Bowie, în vârstă de 67 de ani, este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70. Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent album de studio al starului britanic se intitulează "The Next Day" - primul material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani - şi a ajuns în magazine în 2013.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici