Cine este Urs Leneş? Lumea întreagă te serbează!

Cine are botul lung, agil, proeminent cu nări pe care le închide când este în căutare de termite? Oricine deţine aceste detalii fizice este declarat Leneş şi astăzi îşi poate serba ziua internaţională. Este ziua Leneviei, dedicată ursului leneş. În 2016 ea cuprinde toate fiinţele vii.

948 afișări
Imaginea articolului Cine este Urs Leneş? Lumea întreagă te serbează!

Cine este Urs Leneş? Lumea întreagă te serbează!

Este ziua Leneviei, dedicată ursului leneş, în principal, dar ea, în 2016, include toate fiinţele vii cu deprinderi leneşe. Ce te mai poate califica în această categorie? Lentoarea, pata albă Y de pe piept, scobitura osoasă pentru suptul furnicilor şi termitelelor direct din muşuroaie, gheara golaşă, curbată, lungă de 7cm şi coada de 15cm, coadă lungă pentru un urs, deci apropiat umană. De ziua internaţională, dar şi în celelalte zile cel care se consideră Leneş nu iese ziua. Nocturn, leneşuş de toate sexele se hrăneşte şi umblă noaptea. Sunt căţărători şi lenevesc prin copaci. Leneşul este solitar de fel. Puii de leneşi preferă să se nască în decembrie, în luna cadourilor în locuri bine gândite de către mamele lor. Media este de 2-3 pui la pereche leneşe pe viaţă. Puii se nasc orbi, dar apoi au o acuitate vizuală demnă de invidiat. Văd furnici şi termite acolo unde cu toţii vedem pâini, maşini şi şaorma.

Mai multe identificări cu Lenevia aici: https://www.youtube.com/watch?v=0Mz_LhuSNAw

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici