CLĂDIREA GONFLABILĂ din Shanghai: Cum funcţionează construcţia bizară care ţine microbii departe - FOTO

Ceea ce poate părea un castel gonflabil dintr-un parc de distracţii pentru copii este, de fapt, cel mai nou proiect arhitectonic din Shanghai conceput cu scopul de a acţiona ca un scut împotriva bacteriilor pentru birourile din interiorul clădirii.

1297 afișări
Imaginea articolului CLĂDIREA GONFLABILĂ din Shanghai: Cum funcţionează construcţia bizară care ţine microbii departe - FOTO

CLĂDIREA GONFLABILĂ din Shanghai: Cum funcţionează construcţia bizară care ţine microbii departe - FOTO (Imagine: 3GATTI/ dailymail.co.uk)

Designul neobişnuit a fost propus de firma de arhitectură 3GATTI, cu sedii în Shanghai şi în Roma, cunoscută şi pentru alte proiecte mai puţin comune, cum ar fi clădirile acoperite de umbrele şi turnurile de telecomunicaţii îmbrăcate în iarbă, scrie dailymail.co.uk.

"Clădirea balon" ar putea ajunge realitate folosind materiale gonflabile făcute din nylon antibacterian de culoare albă, amplasate în faţa exteriorului unei clădiri oarecare de birouri din centrul Shanghaiului.

Exteriorul în formă de baloane a fost creat cu scopul de a se mişca în bătaia vântului şi a interacţiona cu oamenii din clădire. Când într-un birou se află persoane, exteriorul se va umfla la potenţialul maxim pentru a păstra un nivel bun de aerisire. Pe măsură ce oamenii părăsesc biroul, faţada din balon se va dezumfla, iar ventilaţia va scădea.

Prin aşezarea plantelor între ferestre şi nylonul antibacterian, arhitecţii au creat "o microseră" care menţine temperaturile la un nivel constant indiferent de vreme.

Reprezentanţii 3GATTI sunt de părere că "renovarea unei clădiri banale, vechi şi neatractive" nu numai că va schimba în bine peisajul Shanghaiului, dar va şi păstra microbii la distanţă.

Potrivit acestora, conceptul a fost "să creeze o clădire emblematică, un fel de punct de reper foarte uşor de recunoscut, un fel de sculptură cu un caracter puternic, capabilă să se detaşeze de peisajul urban plictisitor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici