Clăparul trupei lui Jack White, descoperit mort la 38 de ani. Cântăreţul şi-a anulat concertele din Mexic

Isaiah Owens, clăparul trupei lui Jack White - care urmează să susţină un concert la Bucureşti, în luna noiembrie -, a fost descoperit mort în camera sa de hotel din oraşul mexican Puebla, la vârsta de 38 de ani, White anulând două concerte pe care trebuia să le susţină în Mexic.

253 afișări
Imaginea articolului Clăparul trupei lui Jack White, descoperit mort la 38 de ani. Cântăreţul şi-a anulat concertele din Mexic

Clăparul trupei lui Jack White, descoperit mort la 38 de ani. Cântăreţul şi-a anulat concertele din Mexic (Imagine: www.jackwhiteiii.com)

Isaiah Ikey Owens, în vârstă de 38 de ani, care cânta la clape în trupa ce îl acompaniază pe rockerul Jack White, a fost găsit mort, marţi, în camera sa de hotel din oraşul mexican Puebla. Potrivit tmz.com, poliţiştii ar fi găsit droguri şi alcool în camera muzicianului, potrivit nme.com.

Owens, originar din California, a cântat în mai multe trupe, inclusiv The Mars Volta, şi colabora cu Jack White din 2012.

Decesul a fost anunţat şi pe site-ul oficial al lui Jack White.

"Cu multă tristeţe anunţăm decesul muzicianului incredibil Isaiah Ikey Owens. Familia, prietenii, colegii şi fanii îi vor simţi lipsa profund. Ikey Owens a fost un clăpar extraordinar al trupei lui Jack White. A mai cântat cu Mars Volta, Free Moral Agents şi cu multe alte proiecte. Din respect pentru Ikey, restul concertelor din turneul lui Jack White în Mexic au fost anulate. Îţi vom simţi lipsa, Ikey. Ai fost şi eşti un artist incredibil", scrie pe site-ul jackwhiteiii.com.

Concertele anulate urmau să aibă loc marţi, în Zapopan, şi miercuri, în Monterrey.

Isaiah Ikey Owens a colaborat cu Jack White atât pentru realizarea albumelor solo ale rockerului, cât şi ca membru al trupei care îl acompaniază pe acesta în spectacole live, The Buzzards.

Owens a câştigat un premiu Grammy, în 2009, ca membru al trupei Mars Volta, la categoria "cea mai bună interpretare hard rock". Muzicianul a părăsit trupa Mars Volta în 2010, dar a mai cântat în grupul De Facto, abordând genul muzical dub reggae, şi şi-a înfiinţat propria trupă, Free Moral Agents.

Muzicianul Jack White va susţine un concert la complexul Romexpo din Bucureşti, pe 9 noiembrie.

Contactaţi miercuri de MEDIAFAX, organizatorii concertului de la Bucureşti, Phoenix Entertainment, au declarat că data show-ului din România rămâne neschimbată.

Concertul pe care Jack White îl va susţine în Bucureşti face parte din turneul de promovare a noului album. Cel mai recent album al său, "Lazaretto", lansat pe 10 iunie, a debutat pe locul 1 în topul Billboard 200 şi s-a vândut în peste 140.000 de exemplare în prima săptămâna de la apariţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici