Clint Eastwood va regiza un film bazat pe fapte reale: Deturnarea unui atac terorist dintr-un tren

Regizorul american Clint Eastwood va regiza un film care are la bază cartea 'The 15:17 To Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes', despre modul în care mai mulţi turişti americani au dejucat un atentat terorist asupra unui tren, în Europa, în 2015.

433 afișări
Imaginea articolului Clint Eastwood va regiza un film bazat pe fapte reale: Deturnarea unui atac terorist dintr-un tren

Clint Eastwood va regiza un film bazat pe fapte reale: Deturnarea unui atac terorist dintr-un tren

Regizorul filmului 'American Sniper' va regiza un film ce are la bază cartea lui Anthony Sadler, Alek Skarlatos, Spencer Stone şi Jeffrey E. Stern, 'The 15:17 To Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes'. (”Trenul de 15:17 către Paris: Povestea reală a unui terorist, un tren şi a trei eroi americani”).

Cartea relatează povestea evenimentului din 2015 când Anthony, Alek, membru al Oregon National Guard şi Spencer - pilot al forţelor aeriene americane şi expert în arte marţiale - călătoreau de la Bruxelles la Paris, când un terorist înarmat al organizaţiei Stat Islamic, dotat cu un pistol încărcat şi cu muniţie, a urcat în tren cu intenţia de a ucide cât mai mulţi oameni posibil. Cei trei americani l-au reperat pe bărbat şi au reuşit să îl deturneze chiar înainte ca acesta să comită atacul.

Dorothy Blyskal a adaptat scenariul după carte, iar Eastwood plănuieşte să înceapă castingul, regizorul dorind ca filmările producţiei Warner Bros. să debuteze în acest an.

Actorii care vor fi distribuiţi în film trebuie să fie pregătiţi să muncească din greu, Tom Hanks - care a jucat rolul principal în filmul 'Sully: Miracle on the Hudson' - recunoscând recent că regizorul în vârstă de 86 de ani este dur cu actorii: ''Cu siguranţă nu îţi doreşti una din privirile aprige ale lui Eastwood. Îi trata pe actor ca pe cai pentru că atunci când a filmat seria 'Rawhide' regizorul striga 'Acţiune' şi toţi caii se agitau. Aşa că atunci când dirijează lucrurile, spune cu o voce blândă ''Bine, haideţi', în loc să ţipe 'Tăiaţi!' el spune 'Ajunge!'. E foarte intimidant!'', a mărturisit Hanks.

Clint Eastwood a regizat şi filmul "Lunetistul american/ American Sniper", cu Bradley Cooper, inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak. Această peliculă a fost un adevărat succes, având încasări de 543,4 milioane de dolari.

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat patru premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965) şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane/ Million Dollar Baby" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) şi "Steaguri pline de glorie" (2006).

"Gran Torino", lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american a realizat şi lungmetrajul "Invictus", o peliculă despre Nelson Mandela, care a avut premiera în decembrie 2009, dar şi pelicula "J. Edgar", despre viaţa şi cariera lui J. Edgar Hoover, fondatorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), interpretat de Leonardo DiCaprio, ce a avut premiera în noiembrie 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici