Colectiv Unplugged: Aproximativ 350 de persoane au cântat, vineri seară, în Piaţa Universităţii - FOTO, VIDEO

Aproximativ 350 de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru un concert dedicat victimelor incendiului care a avut loc pe 30 octombrie, în clubul Colectiv.

6266 afișări
Imaginea articolului Colectiv Unplugged: Aproximativ 350 de persoane au cântat, vineri seară, în Piaţa Universităţii - FOTO, VIDEO

Colectiv Unplugged: Aproximativ 350 de persoane au cântat, vineri seară, în Piaţa Universităţii (Imagine: Stefan Sandu/ Mediafax Foto)

La trei săptămâni de la tragedia în urma căreia şi-au pierdut viaţa 58 de persoane, iar alte aproximativ 150 au fost rănite, tineri cu chitare au cântat în centrul Capitalei piese semnate de Valeriu Sterian, Leonard Cohen, Pink Floyd, Metallica, Phoenix şi Cargo.

Concertul, anunţat pe reţeaua de socializare Facebook, a început în jurul orei 19.30, când tinerii s-au adunat în Piaţa Universităţii. De jur împrejurul lor au fost candele aprinse şi bannere cu mesaje protestatare.

"Deşteaptă-te române, că am început să murim pe bune" şi "Ţara arde, ciolanul se împarte!" sunt doua dintre mesajele rămase în Piaţa Universităţii dupa protestele din urmă cu două săptămâni, când bucureştenii au ieşit în stradă pentru a cere, printre altele, schimbarea clasei politice, ca urmare a incendiului din clubul Colectiv. Revolta din stradă a dus la demisia Guvernului Victor Ponta.

De asemenea, persoanele prezente la adunarea de vineri, din Piaţa Universităţii, au venit pregătite cu versurile pieselor anunţate pe pagina de Facebook a evenimentului, pentru a-i putea acompania pe muzicieni.

"Muzica ne-a scos în strada, muzica ne va ţine în stradă. Fără scene şi amplificare. Unplugged. Multe chitare, voci bune şi linişte pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferinţa, pentru a ne plânge morţii, a ne ruga pentru supravieţuitori şi a celebra viaţa" - acesta a fost mesajul transmis pe contul de Facebook al comunităţii ColectivUnplugged, de care tinerii ce s-au adunat în Piaţa Universităţii au încercat să ţină cont.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici