Compania Disney, lider în box office-ul mondial, pentru al treilea an consecutiv. Singurul studio de producţie din istorie care depăşeste această sumă

Compania Disney este lider în box office-ul mondial pentru al treilea an consecutiv, în 2017 depăşind un prag de încasări de 6 miliarde de dolari, după ce, în 2016, a obţinut suma record de 7,6 miliarde de dolari la nivel global, potrivit variety.com.

837 afișări
Imaginea articolului Compania Disney, lider în box office-ul mondial, pentru al treilea an consecutiv. Singurul studio de producţie din istorie care depăşeste această sumă

Compania Disney, lider în box office-ul mondial, pentru al treilea an consecutiv. Singurul studio de producţie din istorie care a depăşit de două ori pragul de încasări de 6 miliarde dolari

Astfel, Disney este singurul studio de producţie din istorie care a depăşit de două ori pragul de încasări de 6 miliarde de dolari, anul acesta şi anul trecut. De asemenea, este singurul studio de producţie care a obţinut peste 5 miliarde de dolari anual în ultimii trei ani, la nivel mondial.

Universal Pictures a anunţat, pe 12 decembrie, că a depăşit pragul de încasări anuale de 5 miliarde de dolari la nivel mondial pentru a doua oară în istoria sa de 105 ani. Anul acesta, Disney a trecut primul acest prag, pe 30 noiembrie, urmat de Warner Bros., cinci zile mai târziu.

Disney se află şi în spatele celor mai bune trei debuturi ale anului în ceea ce priveşte încasările: "Star Wars: The Last Jedi", de Rian Johnson, cu 220 de milioane de dolari obţinute în weekend-ul de debut, "Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast", de Bill Condon, cu 174,8 milioane de dolari, şi "Gardienii Galaxiei Vol. 2/ Guardians of the Galaxy Vol. 2", de James Gunn, cu 146,5 milioane de dolari.

În urmă cu o săptămână, Disney a anunţat că va cheltui 52,4 miliarde de dolari pentru a achiziţiona studiourile de film şi televiziune 21st Century Fox - o mişcare care poate transforma compania într-un lider în box office-ul mondial de necontestat, în următorii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici