VIDEO Comportamentul cerbilor, primăvara. Imagini surprinse într-o pădure din Mureş

  • Mai mulţi cerbi au fost filmaţi în timp ce trec printr-o pădure din Mureş.
  • Animalele au fost văzute de un angajat al ocolului silvic în timpul unei misiuni de monitorizare a faunei.
772 afișări
Imaginea articolului VIDEO Comportamentul cerbilor, primăvara. Imagini surprinse într-o pădure din Mureş

Sursă imagini: Romsilva

Cerbii au fost filmaţi în Ocolul Silvic Răstoliţa din cadrul Direcţiei Silvice Mureş. Pădurea este administrată de Romsilva, iar angajaţii regiei fac în permanenţă acţiuni de monitorizarea a faunei.

Specialiştii studiază animalele şi fac analize privitoare la numărul şi comportamentul acestora.

„Din toamnă şi până primăvara, cerbul este sociabil. În această perioadă, masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Cârdurile de cerbi se alcătuiesc după boncănit, perioada de împerechere care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie. Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar”, au explicat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Direcţia Silvică Mureş administrează prin 10 ocoale silvice 181.356 hectare de fond forestier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici