Cripta în care a fost înmormântat Elvis Presley, scoasă la licitaţie

Cripta în care a fost înmormântat Elvis Presley va fi scoasă la vânzare în cadrul unei licitaţii, ce va fi organizată la Los Angeles la sfârşitul lunii iunie.

654 afișări
Imaginea articolului Cripta în care a fost înmormântat Elvis Presley, scoasă la licitaţie

Cripta în care a fost înmormântat Elvis Presley, scoasă la licitaţie

Fanii cântăreţului american vor avea astfel posibilitatea de a achiziţiona cripta privată în care artistul a fost înmormântat iniţial, imediat după moarte, în 1977, informează contactmusic.com.

Sicriul cu trupul lui Elvis Presley a rămas în cimitirul Forest Hill din Memphis pentru aproximativ două luni, înainte de a fi transferat şi înhumat pe terenul celebrei ferme Graceland pe care artistul o deţinea în statul Tennessee.

Cripta din cimitirul Forest Hill va avea un preţ de pornire de 100.000 de dolari şi va include o inscripţie memorială. Persoana care o va cumpăra va avea posibilitatea de a folosi şi capela cimitirului, gratis, pentru o slujbă religioasă.

Mama lui Elvis Presley, Gladys - care a murit în 1958 - a fost înmormântată în acelaşi monument funerar, iar trupul ei a fost mutat tot la Graceland. Cripta originală a rămas goală de atunci.

Licitaţia, organizată de casa Darren Julien cu titlul "Music Icons Auctions", va avea loc la Los Angeles, pe 23 iunie.

Elvis Presley este artistul care a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme. Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici