Cristian Gog: Fiecare are nevoie de puţină magie în viaţa lui. Voi promova acest domeniu

Cristian Gog, marele câştigător al finalei "Românii au talent" şi al premiului de120.000 de euro, şi-a propus ca de acum înainte să promoveze mentalismul, pentru că "fiecare are nevoie de puţină magie în viaţa lui", dar şi să se dedice unor proiecte de voluntariat.

1649 afișări
Imaginea articolului Cristian Gog: Fiecare are nevoie de puţină magie în viaţa lui. Voi promova acest domeniu

Cristian Gog

Într-un interviu acordat protv.ro, Cristian Gog a spus că şi-a pregătit numărul pentru finala emisiunii "Românii au talent", difuzată vineri seară la Pro TV, cu numai o zi înainte de marea competiţie.

"Nici nu aveam numărul pregatit, l-am făcut pentru prima dată cu o zi înainte de finală", a spus Cristian Gog, precizând că nu poate încă să se gândească la faptul că a câştigat ediţia a doua a emisiunii "Românii au talent". "Nu există cuvinte care să spună ce simt", a afirmat el.

Cristian Gog a precizat că de acum înainte intenţionează să promoveze ineditul său domeniu de activitate. "Voi încerca să promovez domeniul ăsta cât mai mult, pentru că fiecare are nevoie de puţină magie în viaţa lui. Este frumos să fim şi noi copii, să credem în Moş Crăciun, să credem că există Superman. Eu asta vreau să transmit, chiar dacă suntem oameni maturi", a spus Cristian Gog.

Întrebat ce va face cu banii câştigaţi în această competiţie, Cristian Gog a spus: "În primul rând cred că o să îmi achit creditul la bancă şi o să duc la un alt nivel un proiect de suflet al meu - www.nepotidecraciun.ro - şi voi investi într-un alt mare proiect la care lucrez de ceva timp".

Totodată, Cristian Gog a spus că nu îşi reconsideră opţiunile, după câştigarea marelui premiu la "Românii au talent". "Chiar dacă nu câştigam aici aceşti bani, aş fi făcut tot posibilul să fac rost de sumele necesare pentru a duce mai departe proiectul www.nepotidecraciun.ro", a spus Cristian Gog.

Când a intrat în competiţia "Românii au talent", Cristian Gog considera ca fiind cea mai mare reuşită şi împlinire personală proiectul "Nepoţi de Crăciun", demarat cu ajutorul comunităţii online din Cluj. "Nepoţi de Crăciun" este un proiect de voluntariat care îşi doreşte să ajute clujenii în vârstă, care nu au norocul să fie înconjuraţi de familie, să intre în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, o prioritate pentru Cristian Gog este şi familia sa. El şi soţia lui, Adriana, aşteaptă un copil. "Este băiat, dar nu ne-am gândit la nume. Nu am avut timp să mă gândesc la asta", a spus Cristian.

Primul om pe care l-a sunat Cristian Gog după câştigarea competiţiei a fost mama sa. "Nu cred că a crezut că voi câştiga. Tata m-a susţinut şi a fost omul de la care am avut de învăţat cel mai mult cu iluziile şi magia. Mă gândeam la un moment dat câtă lume o să înţeleagă ce fac eu în seara asta pe scenă. Se pare că foarte multă lume şi le mulţumesc tuturor şi aş vrea, nu ştiu dacă mai contează sau nu, să strig un mare 'Mulţumesc' tuturor celor din online, care m-au susţinut şi m-au convins să particip la acest concurs", a mai spus Cristian Gog.

Dintre cei 15 finalişti ai emisiunii "Românii au talent", Cristian Gog a spus că a fost impresionat de trupa de dansatori hipoacuzici No Limit. "Pe mine m-au impresionat foarte mult şi cineva ar trebui să le ridice o statuie oamenilor care se ocupă de ei", a afirmat Cristian.

Cristian Gog s-a născut pe 27 august 1981, în oraşul Câmpeni, judeţul Alba. Mama sa a fost, pe rând, croitoreasă, agent de asigurări şi educatoare. În schimb, tatăl său a fost pompier, dar şi-a schimbat locul de muncă atunci când Cristian a început şcoala generală. Atras de un salariu mai mare, el a ales să devină miner la mina din localitatea Baia de Arieş.

Cristian spune că a avut o copilărie fără evenimente majore, singurul lucru inedit fiind acela că la vârsta de aproximativ 4 ani a avut ghinionul să lovească o minge cu piciorul, nemaiputând călca pe acel picior câteva luni de zile. Potrivit lui Cristian, niciun medic nu a putut să-i vindece piciorul, el reuşind să poată merge din nou după ce a apelat la "un leac băbesc - aţa de scrântit".

Acesta a fost primul incident "magic" din viaţa lui Cristian Gog, care a urmat clasele primare, şcoala generală şi liceul (secţia de informatică) la Baia de Arieş. A urmat cursurile Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, secţia Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, dar şi un master în Administrarea afacerilor, la aceeaşi universitate.

"Chiar dacă nu am fost studentul model, am reuşit să fiu apropiat de anumiţi profesori din cadrul universităţii. Aceştia au acceptat pasiunea mea pentru iluzii şi nu erau deranjaţi că în timpul orelor de curs făceam mereu exerciţii de prestidigitaţie cu monede sau cărţi de joc", spune Cristian Gog.

După terminarea masteratului şi având în vedere "multiplele posibilităţi" care îi sunt oferite în România unui proaspăt absolvent de facultate şi masterat, Cristian Gog a plecat din ţară. A ales Grecia deoarece tatăl său se angajase acolo, după ce fusese disponibilizat de la mina din Baia de Arieş.

"Am lucrat împreună la o fermă de păsări lângă oraşul Corinth, iar după aproximativ un an ne-am întors în ţară. La nici două săptămâni, m-am angajat în Cluj-Napoca la o firmă de producţie şi vânzare de software, deoarece prietena mea tocmai începuse doctoratul în acest oraş", a explicat Cristian Gog, precizând că ulterior s-a căsătorit cu prietena lui şi urmează să aibă împreună un copil.

Cristian Gog a avut numeroase preocupări şi pasiuni încă din copilărie. A fost atras pe rând de şah, schi, dans (în special breakdance), muzică şi pescuit. Pasiunea pentru magie şi iluzii o are tot de la o vârstă fragedă.

"Tatăl meu mi-a trezit interesul pentru acest domeniu arătându-mi nişte mici trucuri cu cărţi, monede şi chibrituri. Erau exact acele trucuri ştiute de toată lumea, dar se pare că asupra mea au avut puţin mai mare impact. Prima carte de magie pe care am pus mâna a fost scrisă de Aurel Iosif (Iozefini tatăl). Am găsit-o când eram în clasa a zecea într-un anticariat din Cluj, după vreo doi-trei ani de căutări. Erau explicate anumite tehnici de bază în ceea ce ţine de manipularea monedelor, a cărţilor de joc şi a ţigărilor (...) Marea mea pasiune au fost cărţile de joc deoarece erau cel mai accesibil lucru cu care puteam să fac magie (...) Aveam zile în care stăteam în faţa oglinzii câte şase-şapte ore, încercând să fac să dispară din vârful degetelor nişte mingi de ping-pong", a explicat Cristian Gog.

În anul al doilea de facultate, Cristian Gog a descoperit, prin intermediul internetului, mentalismul. "Deşi nu înţelegeam încă exact despre ce era vorba, am văzut ceva video-uri cu nişte mentalişti, tot iluzionişti, dar unii ale căror iluzii erau ceva mai neconvenţionale. Aceştia dădeau impresia că pot să citească gânduri, să prezică viitorul sau să demonstreze anumite fenomene considerate paranormale. Dintr-o dată au dispărut cărţile de joc, monedele sau alte obiecte special folosite în trucuri, deoarece tot ceea ce făceau oamenii respectivi "parea real". Aşa a apărut pasiunea mea pentru mentalism!", a mai spus Cristian Gog.

Participarea sa la emisiunea "Românii au talent" a înseamnat în primul rând şansa de a-şi arăta pasiunea unei ţări întregi, după cum a mărturisit Cristian Gog.

Cristian Gog este marele câştigător al finalei "Românii au talent", care a fost difuzată vineri seară în direct la Pro TV, el câştigând şi marele premiu de 120.000 de euro, după ce a încântat juriul şi publicul cu talentul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici