Video Cum arată cel mai periculos traseu din lume. Închis din motive de securitate, pe 28 martie va fi redeschis - VIDEO

Cel mai periculos traseu din lume, El Caminito del Rey (Mica potecă a Regelui), era o provocare populară pentru aventurieri înainte de a fi închis. Închiderea sa a fost determinată de faptul că, între 1999 şi 2000, cinci oameni şi-au pierdut viaţa încercând să străbată acest drum.

6465 afișări

Cu o investiţie de 2.8 milioane de euro, traseul va putea fi din nou folosit, de data aceasta cu mijloace de securitate, relatează dailymail.co.uk.

Noua "El Caminito del Rey" a fost deja văzută de presă, iar de pe 28 martie va putea fi circulată.

Traseul a fost construit în anul 1901 pentru a oferi muncitorilor din construcţii acces la centralele hidroelectrice din Chorro Falls şi Gaitanejo Falls.

Numele regal i-a fost dat după ce poteca a fost străbătută în 1921 de Regele Alfonso al XIII-lea, care dorea să participe la ceremonia de deschidere a barajului Conde del Guadalhorce.

În 2001, autorităţile au fost nevoite să închidă poteca, după moartea a cinci persoane care au încercat să o străbată între 1999 şi 2000.

A fost introdusă atunci şi o amendă de 6.000 de euro pentru cei care pătrundeau în continuare în "El Caminito del Rey", cea mai mare amendă posibilă pentru intrarea pe un drum interzis accesului public.

Renovarea a fost suportată în comun de către administraţia regională a Andaluziei şi de către cea locală din Malaga, proiectul păstrând trăsăturile originale ale potecii.

Pentru o perioadă de şase luni, trecătorii nu vor plăti nimic pentru accesul în "El Caminito del Rey", după care taxa va fi una modică.

Una dintre primele persoane care vor vedea noul traseu şi îl vor parcurge este chiar Regele Felipe al Spaniei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici