Cum îşi petrec vedetele autohtone cu nume de flori onomastica

Actorul Florin Piersic va fi pe scenă, cântăreaţa Margareta Pâslaru se va afla la Radio, iar alte celebrităţi cu nume de flori îşi vor sărbători onomastica, duminică, acasă, cu familia, sperând că vremea va fi îndeajuns de frumoasă pentru a petrece o zi de primăvară liniştită.

436 afișări
Imaginea articolului Cum îşi petrec vedetele autohtone cu nume de flori onomastica

Cum îşi petrec vedetele autohtone cu nume de flori onomastica

Florin Piersic , Margareta Pâslaru, Florina Cercel, Florin Busuioc şi alte vedete cu nume de flori îşi sărbătoresc onomastica, duminică, de Florii, prin muncă sau cu mici petreceri alături de prieteni şi familie.

"Dacă vremea ţine cu noi şi e frumos, ies cu Lili şi cu fetele în parc şi ne bucurăm de copacii înfloriţi şi de toate florile care au reuşit să învingă iarna. Dacă nu, o să trec prin piaţă să iau multe flori şi o să avem grijă să udăm toate florile din casă. Să nu le neglijăm taman de ziua lor!", a declarat pentru MEDIAFAX Florin Busuioc, prezentatorul rubricii "Vremea" de la Pro TV. El a precizat că îşi doreşte ca de ziua numelui său să primească "urări de bine şi de sănătate".

Pe de altă parte, actriţa Florina Cercel a declarat pentru MEDIAFAX că va petrece Floriile în familie, însă cu o seară înainte de această sărbătoare va celebra prin muncă, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

"De obicei, aveam spectacol de Florii, dar de data aceasta eu o să am spectacol mâine seară (sâmbătă, n.r.) - "Camerista", la Teatrul Naţional Bucureşti. În ziua de Florii o să stau cu familia, în Bucureşti, pentru că şi sora mea are nume de floare. O să organizăm o mică masă în familie", a declarat Florina Cercel.

Ea a mai precizat că îşi doreşte sănătate şi linişte. "Îmi doresc sănătate, linişte şi să fie linişte şi pace şi în sufletele celorlalţi români", a spus Florina Cercel.

Cântăreaţa Carmen Trandafir a declarat pentru MEDIAFAX că nu sărbătoreşte în mod special, întrucât doar numele ei de familie este de floare şi nu prenumele. Însă Carmen Trandafir consideră că Floriile sunt "o pregătire pentru Paşti".

"Am numele de familie nume de floare şi nu îl sărbătoresc în mod special. Dar, în general, de Florii petrec cu familia, acasă, dacă nu am vreun spectacol. Anul acesta, sper să fie frumos afară, ca să stau împreună cu familia în grădina noastră", a spus Carmen Trandafir.

"Vă mulţumesc pentru intenţia dumneavoastră de a mă felicita de Sfintele Florii", spune Florin Piersic pe mesageria vocală a telefonului său. Acesta îşi va petrece ziua numelui la Londra, unde va prezenta spectacolul "Străini în noapte", şi se va întoarce în ţară pe 18 aprilie.

Şi Florin Grozea de la trupa Hi-Q a spus că îşi va petrece onomastica în familie. "Nu o să fac ceva spectaculos, o să petrec Floriile în familie. Sigur, avem şi concerte weekend-ul ăsta, la Târgovişte şi Ploieşti", a declarat pentru MEDIAFAX Florin Grozea. El a mai spus că are o singură dorinţa mare de ziua lui de nume: "Mi-aş dori să nu mai ningă şi să vină căldura".

Criticul Irina Margareta Nistor îşi sărbătoreşte în fiecare an, de Florii, numele, cu atât mai mult cu cât această sărbătoare este în apropierea zilei sale de naştere (26 martie). Aceasta a mărturisit pentru MEDIAFAX că sărbătoarea cea mai dragă, de acest gen, a fost cea de acum trei ani, când se afla în staţiunea Sharm el Sheikh. Atunci a avut parte de o petrecere dublă, atât pentru ziua de naştere, cât şi pentru ziua de nume, şi de un tort cu o margaretă desenată pe el. Acum un an, criticul de film a primit un tort, din partea chelnerilor, la hotelul din Londra, unde stătea. "Nu le-am spus că este ziua mea, probabil au văzut pe internet", a spus aceasta. Anul acesta, petrecerea de ziua de nume a Irinei Margareta Nistor coincide cu petrecerea de închidere a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti.

Şi cântăreaţa Margareta Pâslaru a povestit pentru MEDIAFAX cum a petrecut de Florii de-a lungul timpului. De la bucuriile simple până la cadouri precum doi ieduţi, serbarea zilei de nume a avut mereu farmec pentru artistă. "În copilărie, fiind o perioadă de lipsuri, atât eu, cât şi vărul meu Florin ne bucuram de clătitele bunicii umplute cu dulceaţă de vişine; erau rodul pomilor din grădină", spune aceasta. "În familia noastră nu se «petrecea». Întorşi de la slujbă religioasă, spre seară ne adunam în jurul pianului", îşi mai aminteşte artista.

În tinereţe, aceasta îşi sărbătorea ziua pe scenă. "Admiratorii mă răsfăţau cu buchete de flori şi bibelouri. Nu pot uita o întâmplare de la Deva, unde, pe lângă tortul cu lumânărele oferit de formaţia Savoy, un fan mi-a dăruit pe scenă doi ieduţi care cântau «be-he-he»", spune Margareta Pâslaru. Soarta a fost însă blândă cu animăluţele primite cadou: "Ajunşi în Bucureşti cu vagonul de dormit, i-am dat cuiva să-i crească. Nu aş fi acceptat să fie sacrificaţi, au adus bucurie ani la rând unor copii din Berceni". Anul acesta, de ziua de nume, cântăreaţa este invitata emisiunii radiofonice "Maraton de duminică". "Ce îmi doresc? Să putem stopa violenţa, chinuirea animalelor, cruzimea faţă de copii, femei şi bătrâni", mai spune Margareta Pâslaru, urându-le celor care poartă nume de flori "mulţi ani fructuoşi şi energii vibrante".

Actriţa Crina Matei a declarat pentru MEDIAFAX că, de obicei, de Florii a fost plecată de acasă. "S-a întâmplat de destul de multe ori să am treabă, spectacole. Destul de rar am fost acasă de Florii. Duminica, în general, pentru artişti este o zi de lucru. Totuşi, întotdeauna de Florii am încercat să petrec puţin şi cu familia şi cu prietenii. Ne bucurăm că vine şi Paştele, este o zi în care ne mai limpezim sufletele", a spus Crina Matei.

Anul acesta, de Florii, ea va fi la Timişoara, pentru a sprijini o campanie de susţinere a mersului pe bicicletă. "Am răspuns pozitiv fiind vorba despre activităţi pe care le putem desfăşura în aer liber. Eu sunt şi o admiratoare a mersului pe role în parc", a spus Crina Matei. Ea a mai declarat că de ziua ei de nume îşi doreşte "un pic de soare".

Actorul Florin Zamfirescu a declarat pentru MEDIAFAX că se va retrage în intimitate de Florii. "Întotdeauna la astfel de evenimente mă retrag în intimitate. O să stau acasă cu familia, să mă bucur de iarna care revine", a glumit Florin Zamfirescu. Actorul a zis însă că este foarte descumpănit de situaţia care îl înconjoară, economică, socială şi politică. "Mi-aş dori să am cu 25 de ani mai puţin şi mi-aş dori mai multă linişte în jurul nostru. Suntem într-un declin, chiar dacă ţie personal ţi-e bine. Mă întristează ce se întâmplă în societate, mă gândesc cu groază la o bătrâneţe dificilă. Parcă mă pregătesc pentru dezastru. Te întrebi de ce ai trăit, de ce ai muncit. Simt o teamă generală, dar soluţia este de a căuta micile bucurii momentane, precum prezenţa nepoţilor", a spus Florin Zamfirescu.

(Material realizat de Madalina Cerban, Oana Ghita, life@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici