Cum vede presa britanică palatele romilor din România: Locuinţe colorate şi supradimensionate, în care familiile pozează cu mândrie - FOTO, VIDEO

O serie de documentare şi fotografii arată luxul în care trăiesc şi activităţi din viaţa de zi cu zi a familiilor bogate din comunităţile de romi din România şi Moldova.

29935 afișări
Imaginea articolului Cum vede presa britanică palatele romilor din România: Locuinţe colorate şi supradimensionate, în care familiile pozează cu mândrie - FOTO, VIDEO

Cum vede presa britanică palatele romilor din România: Locuinţe colorate şi supradimensionate, în care familiile pozează cu mândrie

Seria de documentare "Big Fat Gipsy Weddings" (n.r. "Nunta mare ţigănească") difuzată de Channel 4 arată partea nevăzută a vieţii romilor, scrie dailymail.co.uk.

Fotograful Carlo Gianferro a surprins imagini din viaţa comunităţilor de romi şi modul în care arată locuinţele celor mai bogaţi dintre aceştia.

Seria sa de fotografii, intitulată "Gipsy Interiors", arată locuinţele colorate şi supradimensionate ale acestora din palatele din România şi Moldova. Romii nu se sfiesc să-şi expună averile, aşa că îşi decorează locuinţele cu obiecte opulente.

Deşi interioarele caselor variază, toate au tavane înalte, pereţi viu coloraţi şi camere uriaşe. Unele dintre camere sunt decorate cu mobilă antică, tapiţerii, picturi, icoane şi porţelanuri, în timp ce altele arată ca şi cum ar fi spaţii goale ce aşteaptă să fie decorate.

În imagini, bărbaţii pozează triumfător în fotolii în camere mari, în timp ce femeile stau pe canapele elegante, cu copiii în braţe.

"În proiectele mele mă concentrez pe oameni şi pe comunităţile din care fac parte. Ei sunt cei care modelează împrejurimile. Este esenţial să vorbim despre schimbările pe care oamenii le fac împrejurimilor, fie că acestea sunt pozitive sau negative. Încerc să văd lucrurile din diferite puncte de vedere, să ies din stereotipuri. În seria de fotografii arăt romii într-un alt fel, fără cerşetori şi săraci care trăiesc în tabere", a declarat fotograful.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici