Despre război, prin ochii artiştilor ucrainieni. Expoziţie la subsol, despre ororile înfăptuite de către ruşi FOTO

  • Expoziţia „The Captured House” prezintă operele mai multor artişti ucrainieni cpntemporani.
  • Mulţi dintre aceştia au rămas în zonele de luptă, după invazia Rusiei, pe 24 februarie, aşadar, au văzut orori greu de descris în cuvinte.
  • Expoziţia se află în Berlin până pe 15 mai. Apoi va călători către Paris, Roma şi Amsterdam.
614 afișări
Imaginea articolului Despre război, prin ochii artiştilor ucrainieni. Expoziţie la subsol, despre ororile înfăptuite de către ruşi FOTO

Expoziţie la Berlin

Fotografii, picturi şi desene - toate compun o cronică crudă dar reală a războiului din Ucraina. Expoziţia este ţinută la subsol, pentru ca vizitatorilor să le fie mai uşor să se pună în pielea ucrainienilor.
 
Operele sunt expuse, momentan, la muzeul Alte Münze din Berlin. 
 
Alevtina Kakhidze, Vlada Ralko, Igor Gusev, Anton Logov, Gamlet Zinkivskyi, Kinder Album şi alţi artişti spun, prin intermediul artei, distrugerile şi suferinţa provocată de invadatorii ruşi. 
 
Artiştii au rămas în zonele de război pentru a vedea şi a „transforma” în artă  „vieţile” ucrainienilor care de peste două luni se ascund şi luptă pentru supravieţuire în subteran. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici