Donald Trump, atac la adresa lui Spike Lee după discursul de la Oscar. Cum l-a ironizat pe regizor

Preşedintele american Donald Trump a catalogat ca rasist discursul regizorului Spike Lee de la Oscar, liderul de la Casa Albă considerând că referinţele la istoria rasismului şi a sclaviei în Statele Unite sunt ”o lovitură” care vizează preşedinţia sa, arată Washington Post

1992 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, atac la adresa lui Spike Lee după discursul de la Oscar. Cum l-a ironizat pe regizor

Preşedintele american Donald Trump a catalogat ca rasist discursul regizorului Spike Lee de la Oscar

Trump l-a ironizat pe regizor într-o postare pe Twitter, atrăgând atenţia asupra faptului că Lee a citit discursul de pe mai multe foi ”când a aplicat lovitura rasistă Preşedintelui vostru, care a făcut mai multe pentru afro-americani (reforma sistemului judiciar-penal, cele mai mici cifre ale şomajului, reduceri de taxe, etc.) decât aproape orice alt preş.!”, a scris preşedintele american.

Spike Lee a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru pelicula sa ”BlacKkKlansman/ Agent Provokkkator” şi a făcut apel la poporul american să aleagă înţelept în lupta ”dragoste împotriva urii” şi să facă o ”alegere morală” la alegerile din 2020.

Regizorul a vorbit şi despre faptul că februarie, cea mai scurtă lună din an este luna istoriei negre ca şi la originile propriei sale familii şi la genocidul împotriva populaţiilor indigene americane.

“Ne vom recâştiga dragostea şi înţelepciunea, ne vom recâştiga umanitatea. Va fi un moment puternic. Alegerile prezidenţiale din 2020 sund la o aruncătură de băţ. Hai să ne mobilizăm cu toţii. Hai să fim de partea bună a istoriei. Faceţi alegerea morală între dragoste împotriva urii. Haideţi să facem ce se cuvine”, a spus Spike Lee.

Lee a câştigat primul său premiu Oscar la cea de-a cincea nominalizare, semnând scenariul noului său film împreună cu Charlie Wachtel, David Rabinowitz şi Kevin Willmott. Filmul vorbeşte despre extremism şi extrema dreaptă din Statele Unite.

Spike Lee a mai primit un Oscar onorific în 2016, şi a mai avut, de-a lungul timpului, încă două nominalizări la premiile acordate de Academia Americană de Film pentru cel mai bun scenariu original, în 1990, şi pentru cel mai bun film documentar, în 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici