Două şcoli finanţate prin campania "Bucurie pentru Nepal", la iniţiativa alpinistului Alex Găvan

Peste 36.000 de donatori au răspuns apelului lansat de alpinistul Alex Găvan, în urma cutremurului din Nepal din aprilie 2015, în urma campaniei adunându-se peste 106.500 de euro care vor fi folosiţi la reconstruirea a două şcoli, se spune într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

93 afișări
Imaginea articolului Două şcoli finanţate prin campania "Bucurie pentru Nepal", la iniţiativa alpinistului Alex Găvan

Două şcoli finanţate prin campania "Bucurie pentru Nepal", la iniţiativa alpinistului Alex Găvan

"Marele cutremur a distrus, în Nepal, în jur de 5.000 de şcoli, punând aproape un milion de copii în situaţia de a nu îşi mai putea continua educaţia. Nu putem face diferenţa pentru o ţară întreagă, dar ştim, cu siguranţă, că, prin campania «Bucurie pentru Nepal», copiii din două comunităţi izolate din munţii Himalaya vor avea o şansă în plus pentru a-şi putea îndeplini potenţialul. Numai gândul acesta îmi umple sufletul de bucurie", a spus Alex Găvan.

Lucrările de construcţie a celor două şcoli sunt derulate prin intermediul unei organizaţii umanitare din Nepal, Karuna-Shechen, fondată de Matthieu Ricard, se mai spune în comunicat. Ricard a transmis că în urma cutremurului, cu ajutorul umanitar primit, organizaţia umanitară a reuşit să vină în ajutorul a peste 210.000 de victime, din 620 de sate din Nepal.

În ceea ce priveşte cele două şcoli care vor fi reconstruite pe locul celor distruse de cutremur, acestea vor putea găzdui până la 500 de copii, aflaţi în clasele I-VIII. Ambele şcoli se află la 135-190 de km de capitala Kathmandu. Şcoala primară Sthanika este situată în localitatea Satdobato, din districtul Gorkha, iar şcoala Gramodaya este situată în localitatea Tekanpur, din districtul Okhaldunga.

Campania “Bucurie pentru Nepal” ("Joy for Nepal") a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la tragedia provocată de cutremurul din 25 aprilie. La acel moment, alpinistul Alex Găvan se afla în Tabăra de Bază de pe Lhotse (Everest). Majoritatea donaţiilor au venit de la persoane private care au răspuns apelului trimiţând SMS-uri, în valoare de doi euro. Suma de peste 106.500 de euro a fost transferată integral organizaţiei Karuna-Shechen. Banii din donaţii nu finanţează cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri a fost derulată pro-bono, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanţator propriu, se mai precizează în comunicat.

Alpinistul Alex Găvan (33) a escaladat şase vârfuri de peste 8000m din Himalaya fără oxigen suplimentar şi fără porteri de altitudine. După ce, pe 25 aprilie, a supravieţuit cutremurului şi avalanşei din Everest, a iniţiat împreună cu echipa sa "Bucurie pentru Nepal", o campanie umanitară pentru reconstrucţia de şcoli în comunităţile izolate din Himalaya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici