Duet inedit Michael Jackson-Freddie Mercury, prezentat într-un film documentar - VIDEO

Un duet inedit, interpretat de Michael Jackson şi Freddie Mercury, care nu a fost niciodată lansat pe piaţă, a fost prezentat într-un film documentar despre viaţa şi cariera fostului solist al trupei Queen, difuzat de postul BBC.

1120 afișări
Imaginea articolului Duet inedit Michael Jackson-Freddie Mercury, prezentat într-un film documentar - VIDEO

Un duet inedit Michael Jackson - Freddie Mercury, prezentat într-un film documentar

Această piesă inedită se intitulează "There Must Be More To Life Than This" şi a fost inclusă în documentarul "The Great Pretender", care a fost difuzat pe postul de televiziune BBC, pe 16 octombrie, informează site-ul revistei New Musical Express.

Pe lângă această colaborare muzicală specială, documentarul include imagini rare de arhivă cu Freddy Mercury, în care fostul solist al trupei Queen interpreta alături de Rod Stewart piesa "Take Another Piece of My Heart" - un cântec din 1984, ce nu a fost nici el lansat pe piaţă - şi imagini dintr-un spectacol realizat de Freddie Mercury, în 1979, în colaborare cu compania Royal Ballet.

Documentarul include, totodată, numeroase secvenţe extrase din videoclipurile trupei Queen, dar şi imagini spectaculoase de la petrecerea ocazionată de cea de-a 39-a aniversare a lui Freddie Mercury, organizată la clubul Mrs. Henderson din Munchen, în 1985, eveniment la care starul britanic şi invitaţii săi s-au deghizat cu toţii şi au apărut în travesti.

Documentarul "The Great Pretender", care va fi în curând disponibil pe DVD şi Blu-ray, include şi câteva dintre primele interviuri acordate de Mercury, filmate în Australia, dar şi un interviu pentru postul american NBC, ambele realizate în 1976.

Brian May, chitaristul trupei Queen, a dezvăluit recent, pe site-ul său, o serie de detalii despre un proiect cinematografic ce va avea la bază viaţa şi cariera lui Freddie Mercury.

May a confirmat astfel faptul că filmul - care îl va avea ca protagonist pe actorul Sacha Baron Cohen - va fi lansat în anul 2014.

"Piesele acestui puzzle încep să se aşeze, deşi înregistrăm totuşi o mică întârziere faţă de programul stabilit - filmările vor debuta la primăvară, iar Sacha Baron Cohen îl va interpreta pe Freddie", a declarat chitaristul britanic.

Filmul despre viaţa şi cariera lui Freddie Mercury va avea la bază un scenariu scris de Peter Morgan, scenaristul nominalizat de două ori la Oscar pentru scenariile filmelor "The Queen" şi "Frost/ Nixon".

Michael Jackson, supranumit "regele muzicii pop", celebru pentru hituri precum "Thriller", "Billie Jean", "Beat It", "Bad", "Man in the Mirror", "Dirty Diana" şi "Black or White", a murit pe 25 iunie 2009, într-o perioadă de repetiţii intense pentru "This Is It Tour", turneul său de adio, în timpul căruia urma să susţină, începând din iulie 2009, 50 de concerte la O2 Arena din Londra. Starul american a fost recompensat de-a lungul unei cariere de excepţie cu 13 premii Grammy, iar albumele şi piesele sale s-au vândut în peste 750 de milioane de copii pe plan mondial.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale şi pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

Trupa Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. Artistul a murit la 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a anunţat în mod public că este bolnav de SIDA.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente antologice, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici