Duran Duran şi-a amânat turneul european din cauza problemelor medicale ale solistului trupei

Grupul britanic Duran Duran a anunţat că îşi amână turneul european, programat iniţial pentru această vară, din cauza problemelor medicale pe care solistul formaţiei, Simon LeBon, le are la nivelul corzilor vocale.

149 afișări
Imaginea articolului Duran Duran şi-a amânat turneul european din cauza problemelor medicale ale solistului trupei

Duran Duran şi-a amânat turneul european din cauza problemelor medicale ale solistului trupei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii grupului britanic, alcătuit din Simon LeBon, Nick Rhodes, John Taylor şi Roger Taylor, au precizat că, deşi şi-au anulat concertele din această vară, speră totuşi să le reprogrameze, informează contactmusic.com.

Simon LeBon, în vârstă de 52 de ani, căruia medicii i-au recomandat un tip de fizioterapie, a spus că această decizie "a fost una extrem de greu de luat".

"Afecţiunea mea este de natură internă şi nimeni nu poate să-mi spună cu exactitate de cât timp voi avea nevoie pentru a mă vindeca complet. Am nevoie de o perioadă de pauză, să stau departe de spectacole, pentru a reveni la forma din trecut. Dacă am şti despre ce este vorba, nu am amâna toate aceste concerte, dar considerăm că nu putem să le susţinem, pentru că nu ar fi corect faţă de fani. Fac tot ce depinde de mine pentru a trece peste acest inconvenient şi să îmi revin cât mai repede cu putinţă", a declarat Simon LeBon.

Turneul european al trupei Duran Duran urma să debuteze pe 14 iulie, cu un concert la Dublin, în Irlanda, şi să se încheie pe 12 septembrie, cu un show la Paris.

Trupa britanică şi-a anulat totodată participarea la iTunes Festival din Londra, de pe 16 iulie, V Festival din Stafford, de pe 20 august, şi Chelmsford Festival, de pe 21 august.

Exponentă a curentului new-wave, alături de trupe precum Depeche Mode, Frankie Goes to Hollywood, Tears for Fears şi New Order, Duran Duran este una dintre cele mai apreciate şi longevive formaţii din istoria muzicii. Are în spate o carieră de peste 25 de ani, mai mult de 70 de milioane de albume vândute în întreaga lume, 18 single-uri în topul Billboard 100 şi 30 în Top 40 UK. În octombrie 2006, Duran Duran a susţinut un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici