Elena Cârstea a fost operată cu succes de un anevrism cerebral - VIDEO

Cântăreaţa Elena Cârstea a fost operată cu succes de un anevrism cerebral - format în spatele ochilor -, luni seară, la un spital din Florida (SUA).

1577 afișări
Imaginea articolului Elena Cârstea a fost operată cu succes de un anevrism cerebral - VIDEO

Elena Cârstea (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Operaţia chirurgicală a început cu o întârziere de şapte ore, în jurul orei 22.00 (ora României) şi a durat circa două ore şi jumătate, informează ştirileprotv.ro.

Medicul care a efectuat operaţia a declarat că procedura a fost complicată din punct de vedere tehnic, dar a decurs normal.

Anevrismul cerebral a fost îndepărtat printr-o metodă chirurgicală minim invazivă, numita şi embolizare. Practic, chirugii pătrund cu o sondă prin gât sau picior, apoi, sub control microscopic, introduc spirale electromagnetice în formaţiunea vasculară care produce închiderea anevrismului. În paralel, se injectează o substanţă care blochează accesul sangvin acolo.

Elena Cârstea va avea nevoie de două zile de recuperare fizică. Ea va face un nou control medical peste circa şase luni, medicii indicând că este posibil ca procedura chirurgicală să fie reluată dacă se consideră necesar.

Potrivit specialiştilor, acest tip de intervenţie chirurgicală are şanse de succes în proporţie de 95-96%.

În ziua de dinaintea operaţiei chirurgicale, cântăreaţa şi-a petrecut timpul alături de familie.

Operaţia, ale cărei costuri se ridică la circa 100.000 de euro, a fost amânată de câteva ori, din cauza unor complicaţii la nivelul tiroidei, care nu permiteau înlăturarea anevrismului.

Elena Cârstea, stabilită de trei ani în Statele Unite, s-a căsătorit în 2006 cu un avocat de origine americană. Ea are două fetiţe înfiate, Sanda şi Adriana.

Videostirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici