Eroine de neuitat, pe marile ecrane - GALERIE FOTO

Uma Thurman, Mila Jovovich, Michelle Rodriguez, Pam Grier se numără printre vedetele care au avut curajul să devină pe marile ecrane personaje care sunt experte în arte marţiale, venite dintr-o lume ireală, maestre în ringul de box, sau care au schimbat lumea.

1126 afișări
Imaginea articolului Eroine de neuitat, pe marile ecrane - GALERIE FOTO

Mireasa în filmul "Kill Bill", regizat de Tarantino

Mireasa, Al Cincilea Element, Luptătoarea sau Foxy Brown sunt câteva dintre "eroinele" care nu vor putea fi uitate.

GALERIE FOTO

La începutul anilor '70, în lumea Hollywood-ului, apărea un nou curent cinematografic, denumit blaxploitation.

"Shaft", "Foxy Brown" şi "Black Belt Jones" se numără printre filmele reprezentative ale acestei perioade, în care se vorbea despre America urbană, o lume dominată de traficul de droguri şi de conflictele dintre găşti.

Odată cu apariţia acestui curent, în rolurile principale au început să fie distribuiţi şi actori de culoare, ceea ce reprezenta o noutate pentru acele vremuri.

"Foxy Brown", realizat în 1974, este considerat unul dintre cele mai influente pelicule ale genului. Pam Grier, actriţa ce deţine rolul principal, vrea să se răzbune pe mafioţii din cartier, după ce prietenul ei, care era agent federal, a fost ucis.

Cu ajutorul seducţiei, dar şi al armelor, Foxy Brown omoară gangster după gangster, fără niciun fel de regret, reuşind în final să îşi îndeplinească misiunea.

Foxy Brown este primul personaj feminin al perioadei blaxploitation, care întruchipa pe marile ecrane femeia puternică şi independentă.

Milla Jovovich este cunoscută pentru rolurile solicitante pe care le alege în filme SF sau de acţiune precum "The Fifth Element","The Messenger: The Story of Joan of Arc", "Resident Evil".

Actriţa are o prestanţă impresionantă în pelicula "The Fifth Element", un SF regizat de Luc Besson, a cărui acţiune se petrece în viitor, prin secolul 23, şi care prezintă prin imagini futuriste, eterna confruntare dintre Bine şi Rău.

Omenirea este ameninţată de venirea Răului, Al Cincilea Element (interpretat de Milla Jovovich) fiind singura salvare.

Supravieţuirea umanităţii devine responsabilitatea lui Korben Dallas, un şofer de taxi interpretat de Bruce Willis, din momentul în care Leeloo (Jovovich) apare în taxiul lui.

Korben şi cel de-Al Cincilea Element luptă împreună împotriva Răului, încercând să găsească şi celelalte patru elemene, înainte ca o planetă întunecată să distrugă Pământul.

Aliatul Răului, Jean-Baptiste Emmanuel Zorg (interpretat de Gary Oldman), vrea "cu disperare"elementele, în căutarea lor folosindu-se de diferite creaturi ireale.

Michelle Rodriguez a jucat ireproşabil în "Girlfight" rolul unei adolescente cu un spirit războinic, care îşi descarcă furia în ringul de box, şi nu numai.

Se pare că actriţa este atrasă de astfel de interpretări dure, ea făcând parte din distribuţia filmelor "The Fast and the Furious", "S.W. A.T", "Resident Evil".

Sărăcia şi umilinţele îndurate de-a lungul timpului sunt principalele cauze care au generat furia tinerei Diana Guzman.

Luptătoarea încearcă să scape de această furie şi să o transforme în respect şi dragoste folosind ringul de box, dintr-o sală de sport sărăcăcioasă.

Depăşindu-şi limitele fizice, dar mai ales cele spirituale, ea reuşeşte datorită boxului să îşi controleze agresivitatea.

Caracterul deosebit al filmului este dat de intensitatea reacţiilor Luptătoarei în faţa diverselor stări cu care se confruntă.

Toate acestea duc în final, la revelaţia eroinei, care descoperă sensul adevărat al victoriei, reprezentat nu prin puterea fizică, ci prin puterea interioară.

Buffy, o fată care avea "puteri supranaturale", a fost aleasă să salveze lumea de forţele răului. În ciuda look-ului ei inocent., Buffy se lupta cu vampiri sau demoni.

Serialul, care a avut-o în rolul titular pe Sarah Michelle Gellar, s-a bucurat de un real succes timp de şase ani.

La numai 15 ani, Buffy a devenit "spaima" vampirilor, fiind antrenată de primul ei observator.

"Povara" primită i-au creat adolescentei o viaţă dublă: cea de ucigaşă noaptea, şi cea de majoretă şi fată normală (pe cât posibil) ziua.

Însă, după ce a dat foc sălii de sport a liceului pentru că era plină cu vampiri, este exmatriculată. Singurul liceu în care este acceptată este Sunnydale High.

Ea speră să înceapă o viaţă nouă departe de toate lucrurile întunecate şi moarte, dar are o mare surpriză atunci când află că noul bibliotecar, Rupert Giles (Anthony Head) este noul ei observator.

"Alien", SF-ul regizat de Ridley Scott, a apărut în 1979, şi a atras critici negative, dar şi pozitive, fiind recompensat cu numeroase premii, precum Oscarul primit pentru efectele speciale.

Cariera actriţei Sigourney Weaver a fost propulsată odată cu interpretarea rolului principal din Alien, ea fiind ofiţerul Ellen Ripley şi în continuările ce au urmat: Aliens, Alien 3, Alien Resurrection.

"Eroul perfect" jucat de Weaver i-a garantat prezenţa în toate filmele "Alien", Ripley devenind personajul principal din toate continuările, indiferent de vârstă sau perioadă.

Deşi extrem de controversat, "Alien" râmâne un film de neuitat, datorită temelor abordate: forme de viaţă necunoscute, viaţă pe alte planete, creaturi bizare.

În "Terminator" apare una dintre cele mai impresionante eroine din lumea filmului, Sarah Connor, care este interpretată de Linda Hamilton.

Filmul a apărut în 1984 şi a introdus conceptul de "terminator", un asasin cyborg (Arnold Schwarzenegger), trimis înapoi în timp din anul 2029 de către maşini inteligente care doreau să controleze omenirea.

Misiunea terminatorului era să o ucidă pe Sarah Connor, al cărei fiu urma să conducă mişcarea de rezistenţă împotriva maşinilor.

Un om, Kyle Reese (Michael Biehn), este trimis înapoi în trecut pentru a o proteja.

Sub bagheta lui Tarantino, Uma Thurman face un rol excepţional în "Kill Bill", un film "dedicat" artelor marţiale.

După patru ani, Mireasa îşi revine din comă, având un singur gând - RĂZBUNAREA.

După mai multe incidente, în care este implicată începând cu evadarea din spital, Mireasa îşi recapătă abilităţile extraordinare de a lupta şi pleacă în căutarea celor care i-au ucis în ziua nunţii, logodnicul, dar şi copilul cu care era însărcinată.

Actriţa interpretează magistral rolul Miresei, în mare parte datorită măiestrei cu care foloseşte artele marţiale pentru a-şi îndeplini misiunea.

Se spune că filmul "Kill Bill" aparţine actriţei Uma Thurman, în aceeaşi măsură în care aparţine regizorului ei, Quentin Tarantino.

Varianta feminină a lui Indiana Jones este, fără îndoială, Lara Croft, personajul din "Tomb Raider", peliculă bazată pe jocurile cu acelaşi nume.

Lara Croft, personajul interpretat de Angelina Jolie, o moştenitoare bogată pasionată de arheologie, colecţiona obiecte de artă vechi, pe care le căuta în ruinele unor temple sau oraşe.

Pe lângă pasiunea pentru cultura veche, Lara stăpânea foarte bine diverse tehnici de luptă.

Ea ajunge să se lupte cu societatea secretă Iluminatii, din cauza unei "chei" pe care o găseşte în pereţii casei sale, şi de care această societate avea nevoie pentru a putea controla timpul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici