Eurovision 2011: Au fost aleşi primii zece finalişti. Tu pe cine ai vota? - VIDEO

Reprezentanţii din Ungaria, Serbia, Rusia, Lituania, Georgia, Azerbaijan, Grecia, Elveţia, Finlanda şi Islanda au fost selectaţi, în urma semifinalei de marţi, să participe la finala Eurovision 2011, care va avea loc sâmbătă seară, la Düsseldorf.

5751 afișări
Imaginea articolului Eurovision 2011: Au fost aleşi primii zece finalişti. Tu pe cine ai vota? - VIDEO

Eurovision 2011: Au fost aleşi primii zece finalişti. Tu pe cine ai vota? (Imagine: www.eurovision.tv)

Cele 19 ţări care au evoluat în prima semifinală Eurovision, marţi, la Düsseldorf, au fost, în ordinea intrării în concurs: Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elveţia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croaţia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaijan şi Grecia. Piesele lor au putut fi votate de telespectatorii din aceste ţări, la care se adaugă şi cei din Marea Britanie şi Spania, două dintre cele cinci ţări mari calificate direct în finală.

Prima semifinală a Eurovision 2011 a fost difuzată, marţi seară, în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, începând cu ora 22.00.

Cei 10 finalişti au fost desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură.

Serbia

Rusia

Elveţia

Georgia

Finlanda

Islanda

Ungaria

Lituania

Azerbaijan

Grecia

Cea de-a doua semifinală, în cadrul căreia va concura şi România, va avea loc joi seară. România va fi reprezentată de trupa Hotel FM, cu piesa "Change".

Ordinea intrării în concurs în cea de-a doua semifinală este următoarea: Bosnia şi Herţegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova (Zdob şi Zdub - "So Lucky"), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, România, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca şi Irlanda.

Primele 10 ţări din fiecare semifinală, alături de ţara gazdă - Germania - şi de cele patru ţări mari care evoluează, în mod tradiţional, direct în finală (Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa) vor concura în finala de sâmbătă.

Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Ediţia de anul trecut a concursului Eurovision a fost câştigată de reprezentanta Germaniei, Lena Mayer-Landrut, cu piesa "Satellite". În 2010, Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea în celebrul concurs, unde au interpretat piesa "Playing With Fire".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici