Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street!, între 30 mai şi 2 iunie

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! se va desfăşura în Capitală între 30 mai şi 2 iunie.

390 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street!, între 30 mai şi 2 iunie

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street!, între 30 mai şi 2 iunie (Imagine: Facebook)

Timp de patru zile, străzile şi marile pieţe din centrul Capitalei sunt animate de spectacole grandioase, parade pline de culoare, muzică, bună dispoziţie, reprezentaţii unice cu jocuri de lumini, proiecţii şi spectacole pline de suspans, care ţin publicul cu sufletul la gură, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, între 30 mai şi 2 iunie, peste 200 de artişti renumiţi în Europa vor evolua într-o desfăşurare de forţe artistice de anvergură. Principalele spaţii în care publicul se poate întâlni cu noul trend al "spectacolului de cetate" sunt: Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii (zona statuilor) şi intersecţia Lipscani - Carada, din centrul istoric al Bucureştiului.

B-FIT in the Street! va fi deschis de cea mai importantă trupă românească de profil - Xtreme Project, alături de chitaristul Mirel Cumpănaş -, cu un impresionant show de acrobaţie la înălţime, la propriu şi la figurat, care va avea loc pe faţada clădirii BCR, din Piaţa Universităţii (zona statuilor) şi va fi acompaniat de Orchestra Silvestri, condusă de Tiberiu Soare.

Cele mai aşteptate producţii ale ediţiei din acest an sunt cele ale trupelor Compagnie Off (Franţa), Theater Tol (Belgia), Compagnie des Quidams (Franţa) şi Sam Shine (Olanda). Spectacolele lor vor transforma spaţii binecunoscute ale oraşului în peisaje feerice, scăldate în lumini şi culori uimitoare şi vor surprinde prin ineditul viziunilor artistice.

Nu lipsesc din program îndrăgitele spectacole mobile: opt trupe de prestigiu (instrumentişti, jongleuri, artişti pe catalige şi ingenioşi protagonişti de live mouve'art) vor evolua pe 1 şi 2 iunie, pe Calea Victoriei, în parade efervescente, pe traseul Piaţa Enescu - Piaţa Universităţii.

Accesul la evenimentele din festival este gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici