Filmul "Cod roşu la Casa Albă", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

Filmul de acţiune "Cod roşu la Casa Albă/ Olympus Has Fallen" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 647.585 de lei şi 33.678 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

2515 afișări
Imaginea articolului Filmul "Cod roşu la Casa Albă", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

Filmul "Cod roşu la Casa Albă", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top (Imagine: Shutterstock)

După stabilirea unei importante întâlniri de negocieri, Casa Albă devine ţinta unui atac terorist pus la cale de o grupare nord-coreeană. Printre focuri de armă şi detonări de bombe, însuşi preşedintele Americii este luat prizonier. Toate eforturile serviciului se securitate şi ale poliţiei de salvare a instituţiei se bazează acum pe informaţiile furnizate de Mike Bannings, fost membru al gărzii prezidenţiale, blocat în clădire fără ca teoriştii să ştie de existenţa sa. Din distribuţia filmului fac parte Gerard Butler şi Morgan Freeman.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat animaţia "Croods", cu încasări de 374.261 de lei şi 21.296 de spectatori. "Croods" este comedie animată în 3D, care urmăreşte prima familie modernă a lumii pe parcursul călătoriei ei de-a lungul vieţii. După ce peştera care le fusese casă este distrusă - împreună cu restul lumii lor -, membrii Crood sunt obligaţi să pornească în prima călătorie pe drumul (sau calea) familiei. Zguduiţi de conflicte generaţionale şi întorsături seismice, membrii familiei Crood descoperă o lume nouă incredibilă, plină de creaturi fantastice şi un viitor cum nici nu-şi imaginaseră vreodată.

Pe poziţia a treia s-a situat "G.I. Joe: Represalii/ G.I. Joe: Retaliation", liderul de weekendul trecut, care, de data aceasta, a avut încasări de 312.062 de lei şi 14.636 de spectatori. După ce o mulţime de colegi le sunt ucişi într-un atac surpriză, iar preşedintele SUA îi deconspiră drept trădători, supravieţuitorii G.I. Joe pornesc într-o misiune pe viaţă şi pe moarte. Roadblock (Dwayne Johnson), Duke (Channing Tatum) şi Lady Jaye (Adrianne Palicki) trebuie să spele numele echipei lor, dar şi să salveze democraţia mondială, căci agenţii periculoasei organizaţii Cobra îi controlează acum pe principalii lideri ai lumii.

Pe locul al patrulea s-a clasat "Jack şi uriaşii", care a avut încasări de 198.710 de lei şi 10.048 de spectatori. Un conflict străvechi este pe cale să reînceapă atunci când fermierul Jack (Nicholas Hoult) deschide din greşeală un portal prin care uriaşii mitologici pot pătrunde în lumea noastră. Odată ajunse pe pământ, răzbunătoarele creaturi o răpesc pe frumoasa prinţesă Isabelle (Eleanor Tomlinson) şi plănuiesc să cucerească întreaga omenire. Tânărul Jack este cel care va trebui să conducă misiunea de salvare a acesteia şi să îi învingă pe uriaşi chiar pe tărâmul lor.

Pe locul al cincilea se află premiera "Vacanţa de primăvară", cu încasări de 133.210 lei şi 7.580 de spectatori. Patru adolescente sexy, prietene din copilărie, îşi doresc să plece într-o vacanţă de primăvară de neuitat. Pentru a obţine banii necesari, ele jefuiesc un fast-food. Dar aceasta este doar începutul. După o petrecere deocheată într-o cameră de hotel, fetele sunt arestate şi condamnate la închisoare. Mahmure şi îmbrăcate doar în costumele de baie, ele apar în faţa judecătorului, care le eliberează în mod neaşteptat ca urmare a cauţiunii depuse de Alien (interpretat de James Franco), un gangster local care le ia sub aripa sa ocrotitoare şi le duce în cea mai aventuroasă vacanţă din viaţa lor. Dur în aparenţă, Alien ascunde o latură sensibilă care le cucereşte pe fete, care îl vor urma în locuri şi situaţii pe care nu şi le-ar fi imaginat niciodată.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 2.146.134 de lei şi 114.490 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici