Filmul "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" se menţine pe primul loc în box office-ul românesc - VIDEO TRAILER

Filmul "Hobbitul: O călătorie neaşteptată", primul opus din noua trilogie regizată de Peter Jackson, a fost liderul box office-ului românesc de weekend, pentru a doua săptămână consecutiv, cu încasări de 896.695 de lei şi 41.326 de spectatori, informează un comunicat al Asociaţiei Film România.

1141 afișări
Imaginea articolului Filmul "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" se menţine pe primul loc în box office-ul românesc - VIDEO TRAILER

Filmul "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" se menţine pe primul loc în box office-ul românesc (Imagine: captură video)

Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson şi echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu adaptat.

Drama "Viaţa lui Pi", regizată de cineastul Ang Lee, care narează în 3D povestea unui tânăr naufragiat indian şi a unui tigru de Bengal, s-a situat pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră. Filmul a avut încasări de 407.304 lei şi 19.195 de spectatori.

Pe poziţia a treia în box office-ul românesc s-a situat filmul "Şapte psihopaţi şi-un câine/ Seven Psychopaths", care are o distribuţie ce îi include pe Colin Farrell, Woody Harrelson şi Christopher Walken. Filmul a avut încasări de 164.306 lei şi 8.971 de spectatori. Marty (Colin Farrell) este un scenarist care visează să-şi ducă la bun sfârşit scenariul "Şapte psihopaţi". Billy (Sam Rockwell) este cel mai bun prieten al lui Marty, actor fără slujbă şi hoţ de căţei, cu jumătate de normă, care ţine morţiş să-l ajute pe Marty. Hans (Christopher Walken) este complicele la fărădelegi al lui Billy, un om religios cu un trecut violent. Charlie (Woody Harrelson) este gangsterul psihopat al cărui câine tocmai a fost furat de Billy şi Hans. Charlie e imprevizibil, extrem de violent şi n-ar sta o secundă pe gânduri să ucidă pe oricine ar fi implicat în acest furt.

Pe locul al patrulea, în coborâre cu două poziţii, s-a situat filmul "Anna Karenina", care a avut încasări de 85.876 de lei şi 4.488 de spectatori. Adaptat după romanul lui Lev Tolstoi, de scenaristul Tom Stoppard, premiat cu Oscar pentru "Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare in Love", filmul marchează a treia colaborare a regizorului Joe Wright cu actriţa Keira Knightley, nominalizată la Oscar, precum şi cu producătorii Tim Bevan, Eric Fellner şi Paul Webster. Din echipă mai fac parte directorul de imagine Seamus McGarvey ("The Avengers"), scenografa nominalizată de trei ori la Oscar Sarah Greenwood ("Sherlock Holmes"), monteurul Melanie Ann Oliver ("Jane Eyre"), Ivana Primorac ("Hanna)" - machiaj şi coafuri, compozitorul laureat cu Oscar Dario Marianelli ("Atonement"), precum şi creatoarea de costume Jacqueline Durran ("Pride & Prejudice"), de două ori nominalizată la Oscar.

Pe locul al cincilea s-a plasat "Cinci eroi de legendă/ Rise of the Guardians", care a avut încasări de 85.491 de lei şi 4.681 de spectatori. "Cinci eroi de legendă" este un film bazat pe cărţile pentru copii "The Guardians of Childhood", încă nepublicate, ale scriitorului William Joyce. Personajele principale sunt celebre în lumea copilăriei: North (Moş Crăciun), Bunnymund (iepuraşul de Paşti), Sandy (Omul de Nisip), Pitch, the Boogieman (Omul Negru, Bau-Bau) şi Tooth (Zâna Măseluţă).

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.905.129 de lei şi 92.950 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici