Filmul SF "Chappie" are premiera în cinematografele din România pe 6 martie - VIDEO

Filmul SF "Chappie", regizat de Neill Blomkamp, celebru pentru peliculele "District 9" şi "Elysium", va avea premiera în cinematografele din România pe 6 martie, anunţă distribuitorul InterComFilm Distribution, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

542 afișări
Imaginea articolului Filmul SF "Chappie" are premiera în cinematografele din România pe 6 martie - VIDEO

Filmul SF "Chappie" are premiera în cinematografele din România pe 6 martie

Acţiunea din "Chappie" se petrece în viitorul apropiat, când lumea se află sub controlul unor poliţişti robotizaţi, denumiţi Străjeri (Scouts), iar oamenii se opun acestui lucru. Androidul Chappie este furat de la Poliţie şi primeşte o nouă configuraţie şi noi programe, care îl transformă în primul robot cu abilitatea de a gândi, dar mai ales de a avea sentimente proprii. Forţele distructive văd în Chappie un pericol la adresa ordinii şi vor face orice pentru a menţine actuala stare de lucruri şi pentru a se asigura că Chappie este primul şi ultimul robot cu astfel de abilităţi.

Printre oameni se află cei ca Vincent Moore, interpretat de Hugh Jackman, care văd în robotul gânditor sfârşitul omenirii, pentru că atunci când o maşină ajunge să gândească, omul nu-şi mai găseşte utilitatea. Dar alţii, cum este creatorul lui Chappie, Deon Wilson, rol care i-a revenit lui Dev Patel, îl văd pe Chappie ca pe o creatură vie, care respiră şi trăieşte ca orice altă formă de viaţă, fiind ultima speranţă a umanităţii, chiar dacă nu este pe de-a întregul om.

Din distribuţia filmului fac parte Sharlto Copley, Dev Patel, Jose Pablo Cantillo, Hugh Jackman şi Sigourney Weaver, iar regia este semnată de Neill Blomkamp.

Neill Blomkamp este un regizor, scenarist şi producător canadiano-sud-african, al cărui stil cinematografic este unul apropiat de cel al documentarelor, cu imagini filmate cu camera în mână, o tehnică în stilul cinéma vérité, amestecând imaginile reale cu efectele generate pe computer într-o manieră naturală. Blomkamp este cunoscut ca regizor şi coscenarist al filmului de succes la critici şi la public "District 9" şi al distopiei SF "Elysium", care a obţinut cronici pozitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici